Workshops PO

FOCUS WORKSHOPS

Actief aan de slag met de klas? Focus kan naar wens van de school, op maat een workshop organiseren. Enkele voorbeelden:

  • Stop motion – Stop motion is een techniek waarmee je frame voor frame een filmpje maakt. Door alle afzonderlijke plaatjes achter elkaar af te spelen wek je de illusie van een beweging. Stop motion kan zowel met tekeningen, voorwerpen of levende wezens gemaakt worden. Deze techniek is snel uit te leggen en snel in te zetten: en door dit te doen leer je wat film is, hoe je beweging suggereert en hoe je met tijd om gaat. Het resultaat van de workshop wordt bekeken op het grote doek!
  • Film en natuur – Focus werkt hierin samen met Natuurcentrum Arnhem. Naar aanleiding van een film verzorgt een docent van Natuurcentrum Arnhem een praktisch ingerichte workshop voor de leerlingen. Die workshop kan zowel op school als in Focus of zelfs ergens in de buitenlucht gegeven worden. Interessante filmtitels zijn: De Schooltuin, de Wilde stad, Wad.

Duur en tarieven
Een praktische workshop duurt meestal circa 2 uur. De kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte en het gewenste programma.