Educatie

Educatie

Educatie

Focus biedt filmeducatie met als doel de mediawijsheid van kinderen en jongeren te bevorderen en bij te dragen aan een nieuwe generatie van kritische, geschoolde kijkers. Dit doen we het liefst in goed overleg met de school zelf!

Film is een fantastisch medium: een verhalerverteller van jewelste en een drager van ideeën, visies en emoties. Bron van vermaak, spiegel van een samenleving, maar ook aanleiding biedend aan persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke beroering , verhitte debatten en zelfs sociale veranderingen.

KRITISCHE KIJKERS

Film zelf is ook een studie-object: want wat is film, hoe wordt een film gemaakt, op welke manier vertelt het zijn verhalen? Als geen andere generatie groeien de kinderen en jongeren van nu op in een overweldigende, alom aanwezige beeldcultuur. Ze zijn er vaak integraal onderdeel van: als consument en als producent. Dat is niet altijd zonder risico: beeld is nooit toevallig en nooit onschuldig. Om vaardig en verstandig om te kunnen gaan met beeldcultuur is het goed als kinderen en jongeren geschoolde, kritische kijkers worden. Beeldeducatie kan daaraan bijdragen: of dat nou thuis, op school of in een filmtheater plaats vindt.

HET BELANG VAN BEELDEDUCATIE

Focus stelt ten doel scholen bewuster te maken van het belang van beeldeducatie en binnen de muren van het filmtheater educatieve programma’s aan te bieden die de mediawijsheid van kinderen en jongeren bevorderen. Focus doet dat het liefst in goed overleg met de scholen. Om de scholen te kunnen bedienen maakt Focus gebruik van een breed netwerk aan filmdocenten, expertisecentra en de filmhubs.

SAMENWERKING

Educatieve partners van Focus zijn:

CONTACT

Het aanbod dat op deze website genoemd wordt, is een indicatie van de mogelijkheden. Neem gerust contact op met Kim van der Werff voor advies, of wanneer je een meer specifieke vraag hebt.