Over Focus

Over Focus

Over Focus

Grenzeloze filmliefde, altijd een prachtprogramma, vijf filmzalen en openluchtvertoningen op het dak.

Focus Filmtheater Arnhem is in 1973 begonnen als een klein filmhuis onder het dak van Willemeen met nog geen tien vrijwilligers. In 1978 verhuisde het naar de Korenmarkt om daar in veertig jaar tijd van een paar voorstellingen per week in één zaal uit te breiden naar meerdere voorstellingen per dag in drie zalen.

Het filmtheater bleef doorgroeien en in juni 2018 werd een grote droom werkelijkheid: op het Audrey Hepburnplein (voorheen Kerkplein) middenin de stad opende het nieuwe Focus Filmtheater. In vijf filmzalen en een openluchtzaal op het dak biedt Focus een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen.

Onder één dak met het filmtheater vind je het ruim opgezette, sfeervolle café-restaurant Focus | Eten + Drinken, dat in een paar jaar tijd is uitgegroeid tot een culturele ontmoetingsplek voor een divers publiek.

Bekijk hier de jaarverslagen van Stichting Focus Filmtheater: 2018 / 2019 / 2020 / 2021 / 2022 / 2023

Focus Filmtheater is lid van het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO) en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

Focus Filmtheater is lid en ontvangt steun van Europa Cinemas, een pan-Europees netwerk van bioscopen en filmtheaters die een groot deel van hun programmatie wijden aan Europese films. Het netwerk werd in 1992 opgericht op initiatief van dertig cinema’s, en werd vanaf het begin ondersteund door de Europese Commissie en het Franse CNC (Centre National du Cinéma et de l’Image Animée). De zetel van de organisatie is in Parijs.