Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar kan ik Focus vinden?

Voor de Eusebiuskerk op het Audrey Hepburnplein, op nummer 1. Wil je ons aan de telefoon? We zijn het beste te bereiken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 op nummer 088 1900 666.

Hoe kom ik bij Focus?

Wanneer je niet lopend of op de fiets komt, is openbaar vervoer een goed alternatief. Bij de markt stoppen stadsbussen. Station Arnhem is op loopafstand: circa tien minuten te voet.

Kom je met de auto: de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Rozet en Q-park. Rozet hanteert in de avond een aantrekkelijk parkeertarief.

Wanneer is Focus geopend?

Focus kent wisselende openingstijden. De kassa is een half uur voor aanvang van de eerste voorstelling geopend. Dat is op doordeweekse dagen een ander tijdstip dan op zaterdag of zondag. In de huidige opstartfase  vangen de voorstellingen doordeweeks omstreeks 16:00 aan. In het weekend zijn er rond 13:30 al kindervoorstellingen.

Is Focus rolstoeltoegankelijk?

Ja! Focus heeft een lift. Er is op de begane grond en op de eerste verdieping een aangepast toilet. In iedere zaal zijn twee of meer plaatsen beschikbaar voor mensen in een rolstoel. Een rolstoelplek is wel te reserveren maar niet al online aan te schaffen: dat heeft er mee te maken dat Focus (nog) niet placeert. Wanneer je arriveert in Focus, meld je dan zo snel mogelijk bij een medewerker van Focus zodat meteen alle voorbereidingen kunnen worden getroffen voor een prettige voorstelling.

In Zaal 2 zijn de rolstoelplekken op de eerste rij (beneden in de zaal). In de overige zalen zijn de rolstoelplekken op de achterste rij.

Hoe reserveer ik een rolstoelplek?

Klik op de film en speeltijd van je keuze. Kies dan de optie ‘reserveer tickets’. Geef als aantal gewenste kaarten het aantal 1 aan, tenzij je twee rolstoelplaatsen wilt. Vul je gegevens in (naam en mailadres) en scroll daarna verder tot je de optie ‘rolstoelgebruiker’ kunt aanvinken. Klik daarna op ‘verder’ en tenslotte op ‘bevestigen’.

Als ik in Focus ben, kan ik dan mijn jas ergens kwijt?

Jazeker. Op de begane grond is er (nadat je de entreebalie bent gepasseerd maar nog niet de trap op bent gelopen) schuin tegenover de deur van zaal 1 een kapstok en daar tegenover een reeks kluisjes. Kluisjes zijn er ook op de tweede verdieping, vlak bij de trap.

Ik heb een vraag, opmerking, klacht of ontzettend goed idee: wat zal ik ermee doen?

Mail (info@focusarnhem.nl) of bel (088 1900 666) ons erover!

Kaartverkoop

Klopt het dat ik bij Focus alleen met pin kan betalen?

Ja dat klopt. Zowel in het filmtheater als bij de horeca kunnen bezoekers alleen met pin betalen.

Hoe kom ik aan kaarten?

Er zijn verschillende opties. Online reserveren via de website. Dat kan tot anderhalf uur voor de voorstelling aanvangt. De reservering uiterlijk 20 (doordeweeks) of 30 minuten (in het weekend) voor aanvang afhalen. Online kopen kan ook heel makkelijk via de website: alleen zijn niet alle kaartsoorten te koop: studenten/scholierenkaartjes kunnen alleen aan de kassa gekocht worden, en dat geldt ook voor Cineville, CJP en Gelrepas.

Als de kassa van Focus open is, kunnen daar ook kaarten gekocht worden.

Hoe lang is een cadeaubon van Focus geldig?

Na aankoop is de cadeaubon van Focus nog twee jaar geldig: dat heeft er mee te maken dat de bon geen geldwaarde maar een voorstellingswaarde vertegenwoordigd. Dit in tegenstelling tot de nationale bioscoopbon.

Hoe kom ik aan een F-pas?

Je kunt de F-pas aan de kassa van Focus aanschaffen, en binnenkort ook weer online. Vergeet nooit een pasfoto toe te voegen. Wanneer je de F-pas aanschaft kan het nog enkele werkdagen duren voor je hem thuisgestuurd krijgt.

Ik heb geen printer dus ik kan mijn e-tickets niet printen, wat moet ik doen?

Als je over een goede smartphone beschikt dan mag je, geheel op eigen risico, je tickets ook op vanaf je beeldscherm laten scannen.

Ik had tickets voor een voorstelling, maar kon toch niet komen. Wat te doen?

Focus geeft helaas geen geld terug. Restitutie vindt alleen plaats als een voorstelling niet door kan gaan. Je kunt wellicht iemand anders blij maken met je kaartjes als je zelf verhinderd bent. Ben je er niet geheel zeker van dat je de voorstelling werkelijk kunt bezoeken, dan is reserveren wellicht raadzaam.

Ik heb online tickets gekocht, maar ik zie niets in mijn mailbox verschijnen, wat nu?

Wacht een kwartier: die vertragingsduur is tamelijk gangbaar. Heb je na een kwartier nog geen tickets. Bel ons dan (088 1900 666) dan kijken we of er wat mis is gegaan.

Kan ik bij Focus terecht met mijn Cineville-pas?

Ja, Focus is één van de deelnemende filmtheaters van Cineville. Meer informatie over de Cineville-pas vind je hier.

Eten en drinken

Kan ik bij Focus iets eten of drinken voorafgaand aan of na de film?

Jazeker! Focus Filmtheater heeft op 28 april 2018 een geweldige nieuwe horeca hotspot op het Audrey Hepburnplein geopend: FOCUS | ETEN + DRINKEN. De kaart is verrassend, eigentijds, smaakvol en creatief. Er wordt vers en seizoensgebonden gekookt met zoveel mogelijk regionale producten en een hoofdrol voor groente! Daarnaast kun je bij Focus terecht voor een perfecte cappuccino, een heerlijk glas wijn, of een feestelijke (alcoholvrije) cocktail.

Wanneer is FOCUS | ETEN + DRINKEN geopend?

Dagelijks van 10:00 in de ochtend tot 0:00 middernacht.

Kan ik een tafel reserveren?

Natuurlijk! Binnenkort kan er online gereserveerd worden, maar tot die tijd graag op nummer 088 1900 600 of bij geen gehoor 088 1900 666.

Ik heb specifieke wensen, kan de keuken daar rekening mee houden?

Zeker. Zolang je ons tijdig op de hoogte stelt en je verzoek binnen onze mogelijkheden valt, komen we graag tegemoet aan je wensen. Een aantal gerechten zijn bijvoorbeeld heel makkelijk te vertalen naar veganistische versies.

Mag ik mijn drankje meenemen de zaal in?

Dat mag. Maar het is natuurlijk heel fijn als je na de film je glas, of flesje achter laat op de daarvoor bestemde trolley.

Ik heb nog een Breakfast at Focus cadeauvoucher. Wat kan ik daar mee?

Neem even contact op met ons: we onderzoeken of er binnenkort gestart kan worden met een filmontbijt op de zondagochtend. Maar daar is nog geen duidelijkheid over.

Werken bij Focus

Heeft Focus nog vrijwilligers nodig?

Ja, met enige regelmaat worden er vrijwilligers gezocht voor kassa, gastenontvangst, publiciteit, enz. Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met Paul Lansink: p.lansink@focusarnhem.nl.

Zijn er ook betaalde banen bij Focus?

Jazeker, voor FOCUS | ETEN + DRINKEN zijn we met enige regelmaat op zoek naar enthousiast horecapersoneel. Bekijk hier de horeca-vacatures. 

Slechts af en toe komen er betaalde banen vrij op het kantoor van Focus. Houd hiervoor onze website in de gaten.