Veelgestelde vragen

Algemeen

Waar kan ik Focus vinden?

Voor de Eusebiuskerk op het Audrey Hepburnplein, op nummer 1. Wil je ons aan de telefoon? We zijn het beste te bereiken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 op nummer 088 1900 666.

Hoe kom ik bij Focus?

Wanneer je niet lopend of op de fiets komt, is openbaar vervoer een goed alternatief. Bij de markt stoppen stadsbussen (halte: Eusebius). Station Arnhem is op loopafstand: circa tien minuten te voet.

Kom je met de auto: de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Rozet en Q-park. Rozet hanteert in de avond een aantrekkelijk parkeertarief.

Wanneer is Focus geopend?

Focus | Eten + Drinken is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 24:00 uur, voor koffie, lunch, borrel en diner.

Voor filmtickets, cadeaubonnen en informatie over het filmprogramma is de kassa van Focus Filmtheater op de volgende tijden geopend:

  • Maandag t/m vrijdag | vanaf 10:00 uur tot circa 21:45 uur (tot de laatste film van de dag van start is gegaan)
  • Zaterdag | vanaf 12:00 tot circa 21:45 uur (in de vakanties vanaf 10:00 uur)
  • Zondag | vanaf 09:30 uur tot circa 21:45 uur
Is Focus rolstoeltoegankelijk?

Ja! Focus heeft een lift. Er is op de begane grond en op de eerste verdieping een aangepast toilet. In iedere zaal zijn twee of meer plaatsen beschikbaar voor mensen in een rolstoel. Een rolstoelplek is wel te reserveren maar niet al online aan te schaffen. Wanneer je arriveert in Focus, meld je dan zo snel mogelijk bij een medewerker van Focus zodat meteen alle voorbereidingen kunnen worden getroffen voor een prettige voorstelling.

In Zaal 2 zijn de rolstoelplekken op de eerste rij (beneden in de zaal, dicht op het scherm). In de overige zalen zijn de rolstoelplekken op de achterste rij.

Hoe reserveer ik een rolstoelplek?

Klik op de film en speeltijd van je keuze. Kies dan de optie ‘reserveer tickets’. Geef als aantal gewenste kaarten het aantal 1 aan, tenzij je twee rolstoelplaatsen wilt. Vul je gegevens in (naam en mailadres) en scroll daarna verder tot je de optie ‘rolstoelgebruiker’ kunt aanvinken. Klik daarna op ‘verder’ en tenslotte op ‘bevestigen’.

Als ik in Focus ben, kan ik dan mijn jas ergens kwijt?

Jazeker. Op de begane grond is er (nadat je de entreebalie bent gepasseerd maar nog niet de trap op bent gelopen) schuin tegenover de deur van zaal 1 een kapstok en daar tegenover een reeks kluisjes. Kluisjes zijn er ook op de tweede verdieping, vlak bij de trap.

Ik heb een vraag, opmerking, klacht of ontzettend goed idee: wat zal ik ermee doen?

Mail (info@focusarnhem.nl) of bel (088 1900 666) ons erover!

Heeft Focus een ringleiding of iets anders voor slechthorenden?

Jazeker! Als ondersteuning voor slechthorende filmbezoekers zijn al onze zalen voorzien van het Sennheiser CinemaConnect systeem. Met dit systeem kunnen bezoekers via een smartphone en de Sennheiser CinemaConnect app het geluid van een film weergeven op een hoofdtelefoon, oortjes of gehoorapparaat (indien de smartphone en het gehoorapparaat beide voorzien zijn van Bluetooth). Download voor je bezoek de app hier: Google Play Store of de Apple App Store, en denk eraan een koptelefoon of oortjes mee te nemen.

Klik hier voor een instructie.

Kaartverkoop

Klopt het dat ik bij Focus alleen met pin kan betalen?

Ja dat klopt. Zowel in het filmtheater als bij de horeca kunnen bezoekers alleen met pin betalen.

Hoe kom ik aan kaarten?

Er zijn verschillende opties. Online reserveren via de website. Dat kan tot anderhalf uur voor de voorstelling aanvangt. De reservering uiterlijk 20 (doordeweeks) of 30 minuten (in het weekend) voor aanvang afhalen. Online kopen kan ook heel makkelijk via de website, alleen zijn niet alle kaartsoorten te koop: studenten/scholierenkaartjes kunnen alleen aan de kassa gekocht worden, en dat geldt ook voor CJP en Gelrepas.

Als de kassa van Focus open is, kunnen daar ook kaarten gekocht worden.

Hoe lang is een cadeaubon van Focus geldig?

Na aankoop is de cadeaubon van Focus nog twee jaar geldig: dat heeft er mee te maken dat de bon geen geldwaarde maar een voorstellingswaarde vertegenwoordigd. Dit in tegenstelling tot de nationale bioscoopbon.

Hoe kom ik aan een F-pas?

Je kunt de F-pas online en aan de kassa van Focus aanschaffen. In verband met de extra handeling is online aanschaffen goedkoper dan via het formulier bij de kassa. Klik hier om online een F-pas te bestellen.

Ik heb geen printer dus ik kan mijn e-tickets niet printen, wat moet ik doen?

Als je over een goede smartphone beschikt dan mag je, op eigen risico, je tickets ook vanaf je beeldscherm laten scannen. Zet je scherm zo helder mogelijk en zoom in op de barcode.

Ik had tickets voor een voorstelling, maar kon toch niet komen. Wat te doen?

Focus geeft helaas geen geld terug. Restitutie vindt alleen plaats als een voorstelling niet door kan gaan. Je kunt wellicht iemand anders blij maken met je kaartjes als je zelf verhinderd bent. Ben je er niet geheel zeker van dat je de voorstelling werkelijk kunt bezoeken, dan is reserveren wellicht raadzaam.

Ik heb online tickets gekocht, maar ik zie niets in mijn mailbox verschijnen, wat nu?

Wacht een kwartier: die vertragingsduur is tamelijk gangbaar. Heb je na een kwartier nog geen tickets. Bel ons dan (088 1900 666) dan kijken we of er wat mis is gegaan.

Kan ik bij het online reserveren een nationale bioscoopbon invoeren als betaalmiddel?

Dat kan zeker! Bij het online kopen van tickets kom je op een gegeven moment op een scherm waar je een betaalmethode kunt kiezen. Je kiest daar voor ‘Nationale Bioscoopbon’. Vervolgens pak je je bioscoopbon erbij; op de achterzijde bevindt zich een klein vakje met een kraslaag. Als je deze weg krast komt er een code tevoorschijn die je kunt invullen op het betaalscherm. Je tickets zullen dan worden betaald met het tegoed wat op de kaart staat.

Mocht dit om een of andere reden niet lukken, dan is het altijd mogelijk om online een reservering te maken en bij het afhalen van de kaarten aan de kassa van Focus met de bioscoopbon af te rekenen.

Kan ik bij Focus terecht met mijn Cineville-pas?

Ja, Focus is één van de deelnemende filmtheaters van Cineville. Meer informatie over de Cineville-pas vind je hier.

Hoe kan ik een stoel kiezen?

Focus is (nu nog) ongeplaceerd. We raden je aan om (met name in het weekend) op tijd te komen, zodat je ruim de tijd hebt om een mooi plekje te zoeken in de zaal. Let op: op 5 december 2019 stappen we over naar geplaceerde voorstellingen. Vanaf dan kun je bij aankoop van je ticket dus al kiezen waar je zit! Klik hier voor meer info over het placeren.

Eten en drinken

Kan ik bij Focus iets eten of drinken voorafgaand aan of na de film?

Jazeker! Focus Filmtheater heeft op 28 april 2018 een geweldige nieuwe horeca hotspot op het Audrey Hepburnplein geopend: Focus | Eten + Drinken. De kaart is verrassend, eigentijds, smaakvol en creatief. Er wordt vers en seizoensgebonden gekookt met zoveel mogelijk regionale producten en een hoofdrol voor groente! Daarnaast kun je bij Focus terecht voor een perfecte cappuccino, een heerlijk glas wijn, of een feestelijke (alcoholvrije) cocktail. Klik hier voor het menu 

Wanneer is Focus | Eten + Drinken geopend?

Dagelijks van 10:00 in de ochtend tot 0:00 middernacht. Op vrijdag- en zaterdagavond zelfs t/m 01:00.

Kan ik een tafel reserveren?
Ik heb specifieke wensen, kan de keuken daar rekening mee houden?

Zeker. Zolang je ons tijdig op de hoogte stelt en je verzoek binnen onze mogelijkheden valt, komen we graag tegemoet aan je wensen. Een aantal gerechten zijn bijvoorbeeld heel makkelijk te vertalen naar veganistische versies.

Mag ik mijn drankje meenemen de zaal in?

Dat mag. Maar het is natuurlijk heel fijn als je na de film je glas, of flesje achter laat op de daarvoor bestemde trolley.

Ik heb nog een oude Breakfast at Focus cadeauvoucher. Wat kan ik daar mee?

Deze kun je gebruiken voor ons nieuwe filmontbijt! Iedere zondagochtend vanaf 10:00 uur, en aansluitend de keuze uit 5 films. Zie www.focusarnhem.nl/breakfast voor meer informatie.

Ik heb nog een oude Film + Food bon liggen. Kan ik die bij jullie besteden?

Jazeker! Deze bonnen zijn nog t/m mei 2019 in te leveren bij de volgende restaurants:

Focus Eten + Drinken
Enig Alternatief
Benjamin
Dudok
Cafe Verheyden
Koh i noor
Mantra

De oude Film+Food bonnen zijn niet meer te koop. Daarvoor in de plaats hebben we cadeaubonnen voor Focus | Eten + Drinken (€ 5 – € 25), Filmbonnen € 10,50 en bonnen voor het filmontbijt Breakfast at Focus € 19,50. Deze zijn verkrijgbaar bij de kassa van het Filmtheater. Ook leuk om te combineren!

Werken bij Focus

Heeft Focus nog vrijwilligers nodig?

Ja, met enige regelmaat worden er vrijwilligers gezocht voor kassa, gastenontvangst, publiciteit, enz. Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met Paul Lansink: p.lansink@focusarnhem.nl. (Op dit moment is er een wachtlijst.)

Zijn er ook betaalde banen bij Focus?

Jazeker, voor Focus | Eten + Drinken zijn we met enige regelmaat op zoek naar enthousiast horecapersoneel. Bekijk hier de horeca-vacatures. 

Slechts af en toe komen er betaalde banen vrij op het kantoor van Focus. Houd hiervoor onze website in de gaten.