Schoolvoorstellingen PO

Schoolvoorstellingen PO

Schoolvoorstellingen PO

Als verhalend medium is film een populaire bron van vermaak. Daarnaast ook een drager van inhoud die waard is gezien te worden, die je leert over de wereld waarin je leert, die aanleiding geeft tot nadenken en tot gesprek.

Sommige films sluiten ontzettend goed aan bij een onderwerp dat binnen schoolverband wordt behandeld, of een onderwerp dat raakt aan de actualiteit. Wil je met je klas een film komen kijken? Dat kan! Er is ontzettend veel mogelijk:

  • Weet je zelf al een filmtitel? Vraag dan aan Focus of die beschikbaar is.
  • Weet je geen titel, maar wel een thema of een gelegenheid? Vraag dan advies aan Focus. Bij sommige films is ook educatief materiaal beschikbaar dat tegen een geringe betaling of soms zelfs gratis beschikbaar wordt gesteld. Een filmvoorstelling is ook nog te verrijken met een inleiding of nagesprek, ook daarover kan Focus adviseren.

Voor het primair onderwijs biedt Focus het programma BLIKVANGERS. Blikvangers zijn de leukste, spannendste, beste kwaliteitsfilms voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Bij de films is lesmateriaal.

Tarieven

  • Een exclusieve schoolvoorstelling kost in ieder geval 200 euro (behalve als de kosten van filmhuur hoger zijn).
  • Vanaf 40 leerlingen > 5 euro per leerling.
  • Wanneer de voorstelling wordt gecombineerd met een inleiding of een zaalgesprek dan is er een geringe meerprijs (afhankelijk van de kosten van de inleider / gespreksleider).

Voor vragen en advies: Kim van der Werff >  k.vanderwerff@focusarnhem.nl