Voortgezet onderwijs

Volgens ons is er geen mooiere manier om verhalen te vertellen dan in de vorm van een film. Een film is een bundeling van verschillende talenten, een samenvoeging van filmische aspecten die als magische eenheid toeschouwers aan het witte doeken kluistert. Films roepen emoties op, zetten tot nadenken aan of maken dat je in beweging komt. Een wereld zonder film, zonder beeldcultuur, is simpelweg ondenkbaar.

In goed overleg met de scholen biedt Focus voor alle leerlingen van het voorgezet onderwijs een divers aanbod aan schoolvoorstellingen en workshops aan. Om leerlingen en docenten te helpen wegwijs te worden in een steeds intenser gemediatiseerde wereld en meer vaardigheid te ontwikkelen in het kijken naar film.

Naast filmvoorstellingen die allerlei verschillende doelen kunnen dienen (passend binnen themaonderwijs, aansluitend bij een specifiek schoolvak en natuurlijk ook als bron van zinvol vermaak), is er ook de mogelijkheid om in Focus het educatief aanbod van verschillende Nederlandse filmfestivals te zien en te beleven. Of om als school een scholierenfilmfestival te organiseren: voor en door scholieren! Een ander prachtig project is ‘Maak je eigen poëziefilm’ een vijfdelige lessenreeks opgezet door Helmie Stil (prijswinnende filmmaker – artistiek directeur NPF en poetrycinema) waarin leerlingen inhoudelijk en uitvoerend aan de slag gaan met poëzie en film.

Naast het omschreven aanbod, staat Focus altijd open voor vragen vanuit docenten en leerlingen. Heb je advies nodig voor het maken van een profielwerkstuk op film? Wil je met je leerlingen een film kijken die aansluit bij een specifiek thema? Wil je meer weten over hoe filmtheaters werken of hoe de filmindustrie in elkaar steekt? Bel of stuur een mail naar k.vanderwerff@focusarnhem.nl