Primair onderwijs

Een wereld zonder film, zonder beeldcultuur is ondenkbaar. Kinderen krijgen dag in, dag uit veel audiovisuele impulsen. Om daar goed mee om te kunnen gaan, om wat zij zien, horen en meemaken op waarde te kunnen schatten is beeldeducatie belangrijk.

Focus speelt daar graag een rol in. Niet met een waarschuwende vinger maar vanuit een grote liefde voor het medium film. In de overtuiging dat film ook kan helpen meer begrip te krijgen van jezelf en de wereld om je heen, en dat films krachtige verhalenvertellers zijn.

Daarom biedt Focus een gevarieerd aanbod van filmgerelateerde activiteiten: van schoolvoorstellingen tot workshops. En bekijk ook het aanbod dat de verschillende Nederlandse filmfestivals via de filmtheaters aanbiedt.

PR8FILM

Focus Filmtheater is een enthousiaste en trotse aanbieder van het pr8cultuurprogramma: een convenant tussen de gemeente Arnhem, acht Arnhemse culturele instellingen en het primair onderwijs in Arnhem.

Het uitgangspunt van het pr8cultuurprogramma is de overtuiging dat alle kinderen een gezonde portie cultuur verdienen! Met het PR8cultuurprogramma maken ze kennis met de acht grote Arnhemse culturele organisaties. Al 54 basisscholen doen mee aan dit unieke cultuureducatieproject.

Voor het schooljaar 2021 – 2022 heeft Focus voor zowel groep 1-2 als voor groep 5-6 een animatiefilmprogramma samengesteld. De leerlingen en hun leerkrachten/begeleiders worden ontvangen in Focus. Na een korte inleiding gaan de leerlingen een gevarieerd animatiefilmcompilatie bekijken (mede samengesteld door Kaboom animatiefilmfestival) die laat zien hoeveel moois er wordt gemaakt binnen dit genre. Ter voorbereiding op hun filmbezoek ontvangen de scholen een uitgebreid lesprogramma.

Meer informatie over het pr8cultuurprogramma.