Scholierenfilmfestival

Scholierenfilmfestival

Scholierenfilmfestival

Het Scholieren Filmfestival is een filmfestival dat volledig door en voor scholieren binnen het voortgezet onderwijs wordt georganiseerd! Van het filmprogramma tot PR, van de kaartverkoop tot het ontwerpen van posters en logo’s, bij het organiseren van een festival komen zo veel verschillende dingen kijken dat elke leerling zijn of haar specifieke talent of interesse in kan zetten voor het geheel. Dit organisatietraject is grotendeels binnenschools. Het uiteindelijke festival vindt plaats in Focus Filmtheater, en zijn de medeleerlingen de bezoekers, voor wie het vaak het eerste bezoek aan een filmfestival is.

WERKWIJZE

In een traject van ongeveer acht weken organiseert een groep van tussen de 10 en 25 leerlingen van begin tot eind hun eigen filmfestival. In die acht weken gaat de groep:

  • Een festivalthema bedenken
  • Films selecteren
  • Een festivaltrailer maken
  • Het festival op school promoten en tickets verkopen
  • Passend randprogramma bedenken
  • Posters, logo’s kaartjes en stembiljetten ontwerpen
  • De festivallocatie aankleden
  • De festivaldag zelf regelen en organiseren

De groep leerlingen wordt in dit hele proces begeleid door een projectleider, maar komt ook met andere experts in aanraking. Want wat maakt een filmfestival nu zo bijzonder als evenement? Hoe vertaal je een festivalthema naar concrete filmtitels, hoe regel je filmrechten en hoe maak je een pakkende festivaltrailer? Hoe en wanneer dit traject precies verloopt, wordt uiteraard in nauw overleg met de school afgesproken.

Focus Filmtheater regelt dat de geselecteerde films worden geboekt en vertoond.

Het Scholieren Filmfestival is acht jaar geleden gestart in Leiden maar is inmiddels in heel Nederland actief. Met meer dan 250 vertoonde films, 25.000 bezoekende leerlingen en meer dan 40 georganiseerde festivaldagen is het concept succesvol gebleken bij zowel, theaters, scholen én leerlingen. Het Scholieren Filmfestival is een concept van Stichting the Young Kieslowski. In de uitvoering van dit concept wordt nauw samengewerkt met de regionale filmhubs en het desbetreffende filmtheater.

Meer informatie over het Scholieren Filmfestival vind je op www.scholierenfilmfestival.nl

Direct contact opnemen met de organisatie doe je door een mail te sturen naar: info@scholierenfilmfestival.nl

Deelname aan het Scholieren Filmfestival kan betaald worden met de Cultuurkaart!