JFF: Bird

JFF: Bird

Clint Eastwood - VS - 1988 - 160 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • grof taalgebruik

Op zondag 29 oktober 2023 staat Focus in het teken van jazz! Onder de vlag van het Jazz Film Festival worden er dat hele weekend op drie plekken in Gelderland jazzfilms vertoond, met op 27 oktober een programma in Wageningen, op 28 oktober in Oosterbeek en op 29 oktober in Arnhem (Focus). Bekijk hier het programma

Het programma in Focus start met de film Bird over de briljante jazzsaxofonist Charlie Parker, met een inleiding door jazzliefhebber en kenner Sipke Huismans. Jazzliefhebber Clint Eastwood maakte met Bird een pakkende biografische film over de legendarische altsaxofonist Charlie ‘Yardbird’ Parker. Met in de hoofdrol Forest Whitaker die op het filmfestival van Cannes een gouden palm won voor zijn vertolking. Na een korte pauze is er in dezelfde zaal een optreden van de jong (Arnhemse) jazzband Ashormann, die zichzelf een ‘uplifting jazz-fusion band’ noemt.

Bird

Parker was even zelfdestructief als dat hij briljant was: hij ging op slechts 34-jarige leeftijd ten onder aan zijn drugsverslaving. De soundtrack van deze film zorgde voor controverse: het spel van Parker werd uit originele opnamen gehaald, destijds hedendaagse muzikanten speelde daar de begeleidende muziek bij.

PROGRAMMA JAZZ FILM FESTIVAL

13:15 Bird + concert ‘uplifting jazz-fusion band’ Ashormann
17:45 Jazzfilmdiner in Focus | Eten + Drinken
19:30 Whiplash
-> er zijn dagkaarten verkrijgbaar, maar de voorstellingen zijn ook los te bezoeken. Zie hieronder voor kaartverkoop. 

Concert Ashormann

Het jonge Arnhemse jazzcollectief Ashormann bestaat uit Jonas Horman op piano, Jack Willemse op gitaar, Daan Jonker op drums en Bart Soeters op bas.

TICKETS

Dagkaart jazzfilmfestival

Er is een dagkaart te koop voor de gehele festivaldag (excl. diner): de voorstelling van Bird (inclusief inleiding en concert) en de voorstelling van Whiplash (inclusief zaalgesprek over talentontwikkeling). Deze dagkaart (€27,50) is hier te koop. Losse tickets zijn te koop via de pagina’s van Bird (kies voor film + concert) en Whiplash.

Jazzfilmdiner

Om 17:45 uur wordt er in Focus: Eten + Drinken aan lange tafels een jazzdiner aangeboden voor een bedrag van €32,50 euro exclusief drankjes. Het jazzfilmdiner kan gereserveerd worden via Focus: Eten + Drinken (kies bij online reserveren voor de optie Jazzfilmdiner of telefonisch via 1900-600 onder vermelding van ‘jazzfilmdiner’.) Het aantal plaatsen voor dit diner is beperkt.

Het diner bestaat uit:
  • voorgerecht: brood met dips (spinazie & artisjokdip, spicy cajun-mosterddip, New Orleans tomaten-horseradishdip)
  • hoofdgerecht: vegan Jambalaya New Orleans (rijstschotel) met cajunkruiden, tuinerwten, cannelinibonen, cashewnoten en rijst
  • nagerecht: Bananas Foster (bananen met vanille-ijs, karamelsaus, kaneel en bruine rum)
  • koffie of thee