Jazz Film Festival

Jazz Film Festival

Op zondag 29 oktober 2023 staat Focus in het teken van jazz! Onder de vlag van het Jazz Film Festival worden er dat hele weekend op drie plekken in Gelderland jazzfilms vertoond, met op 27 oktober een programma in Wageningen, op 28 oktober in Oosterbeek en op 29 oktober in Arnhem (Focus). Het programma in Focus is samengesteld rond het thema ’talentontwikkeling’.

Bekijk hier ook het programma op de overige twee locaties.

Het programma in Focus start met de film Bird over de briljante jazzsaxofonist Charlie Parker, met een inleiding van jazzliefhebber en kenner Sipke Huismans. Daarna is er een live optreden van Ashormann, dat zichzelf een ‘uplifting jazz-fusion band’ noemt. Tussen het middag- en avondprogramma wordt (op reservering) een speciaal jazzdiner geserveerd in het restaurant van Focus. In de avond is er een voorstelling van de fantastische film Whiplash met aansluitend een zaalgesprek over het spanningsveld dat optreedt als jong talent wordt gedreven het uiterste uit zichzelf te halen.

PROGRAMMA 

13:15 Bird  + concert ‘uplifting jazz-fusion band’ Ashormann
17:45 Jazzfilmdiner in Focus | Eten + Drinken
19:30 Whiplash
-> er zijn dagkaarten verkrijgbaar, maar de voorstellingen zijn ook los te bezoeken. Zie hieronder voor kaartverkoop. 

TICKETS

Dagkaart jazzfilmfestival

Er is een dagkaart te koop voor de gehele festivaldag (excl. diner): de voorstelling van Bird (inclusief inleiding en concert) en de voorstelling van Whiplash (inclusief zaalgesprek over talentontwikkeling). Deze dagkaart (€27,50) is hier te koop. Losse tickets zijn te koop via de pagina’s van Bird  (kies voor film + concert) en Whiplash.

Jazzfilmdiner

Om 17:45 uur wordt er in Focus: Eten + Drinken aan lange tafels een jazzdiner aangeboden voor een bedrag van €32,50 euro exclusief drankjes. Het jazzfilmdiner kan (t/m 24 oktober) gereserveerd worden via Focus: Eten + Drinken (kies bij online reserveren voor de optie Jazzfilmdiner of telefonisch via 1900-600 onder vermelding van ‘jazzfilmdiner’.) Het aantal plaatsen voor dit diner is beperkt.

Het diner bestaat uit:
  • voorgerecht: brood met dips (spinazie & artisjokdip, spicy cajun-mosterddip, New Orleans tomaten-horseradishdip)
  • hoofdgerecht: vegan Jambalaya New Orleans (rijstschotel) met cajunkruiden, tuinerwten, cannelinibonen, cashewnoten en rijst
  • nagerecht: Bananas Foster (bananen met vanille-ijs, karamelsaus, kaneel en bruine rum)
  • koffie of thee

De kaartverkoop is gestart!

F ilms in deze special