15 september 2021

Vanaf 25 sept: CoronaCheck

Beste filmliefhebber, bezoeker van Focus,

Op dinsdag 14 september zijn er door onze premier nieuwe versoepelingen aangekondigd. Voor Focus betekent dit dat we per 25 september weer maximale capaciteit in onze zalen en onze horeca mogen draaien. We juichen dit natuurlijk toe. Het afgelopen anderhalf jaar is niet alleen voor ons, maar voor het hele culturele veld zwaar geweest.

We hebben begrip voor de ingrijpende maatregel die deze versoepeling met zich meebrengt: de verplichting om te gaan werken met een Coronatoegangsbewijs. Dat dit bij sommige bezoekers op weerstand kan stuiten, begrijpen we. Tegelijkertijd zijn we ook blij om te horen dat andere bezoekers nu juist weer naar Focus kunnen komen, omdat ze zeker weten dat ze met gevaccineerde en geteste mensen in de zaal zitten. We gaan ervan uit dat dit een tijdelijke maatregel is.

Ik hoop jullie in grote getale te zien bij Focus!

Ralph Dassen
Directeur Focus Arnhem & Focus Eten en Drinken

Coronatoegangsbewijs per 25 september
Focus is (zowel in de horeca als het filmtheater) verplicht om per zaterdag 25 september met een Coronatoegangsbewijs te werken. Dit bewijs toont aan of je gevaccineerd, hersteld of negatief getest bent op corona en is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Zowel de CoronaCheck-app als een officieel papieren bewijs kunnen hiervoor gebruikt worden, in combinatie met een geldig ID. Let op: Het gele boekje en de vaccinatieregistratie zijn niet geldig als Coronatoegangsbewijs.

Regel hier je Coronatoegangsbewijs:

Het Coronatoegangsbewijs wordt verplicht bij alle bioscopen, horeca, concerten, festivals, theatervoorstellingen en professionele sportwedstrijden. Helaas hebben wij niet de keuze om de huidige situatie (met 1,5 meter en minder capaciteit) voort te zetten en zijn er geen alternatieven. We gaan ervan uit dat deze maatregel tijdelijk is en dat we toewerken naar een situatie waarin iedereen zonder bewijs naar de film kan in Focus.

Instructies voor je bezoek aan Focus

 • Koop je filmtickets online via www.focusarnhem.nl. Film- of cadeaubonnen kunnen aan de kassa gekocht of ingewisseld worden.
 • Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat het ons weten via info@focusarnhem.nl, zodat we je ticket kunnen terugboeken.
 • Kom ruim op tijd.
 • Houd je telefoon met de CoronaCheckApp (of je papieren bewijs), geldig ID, filmtickets en eventuele Cinevillepas bij de hand.
 • Bij binnenkomst wordt je Coronatoegangsbewijs gescand; bij groen licht kun je naar binnen en vervolg je je filmbezoek zoals voorheen.
 • Is de zaal nog niet open? Dan kun je eventueel plaatsnemen in de foyer of een drankje halen aan de bar in Focus | Eten + Drinken.
 • Wees lief voor elkaar: we zijn zuinig op onze vrijwilligers bij de kassa en in de publieksservice, en op onze horecamedewerkers. Heb je een vraag of opmerking over de nieuwe regels? Stuur een mailtje naar info@focusarnhem.nl, we gaan graag met je in gesprek.

Overige veranderingen
Het Coronatoegangsbewijs gaat gepaard met een aantal belangrijke veranderingen in Focus:

 • Onze zalen mogen weer voor 100% gebruikt worden. Dit betekent dat je als vanouds online een plekje in de zaal kunt uitzoeken, zonder beperkingen als max. 2 personen naast elkaar, geblokkeerde stoelen, etc.
 • De 1,5 meter afstandsregel verdwijnt (en dus ook de daarbij horende pijltjes, hekjes, looproutes, geblokkeerde stoelen en bordjes).
 • De deuren tussen het filmtheater en het restaurant gaan weer open.
 • De Take Away in de hal verdwijnt: je kunt je drankjes voor bij de film halen bij de bar in het restaurant.
 • De toiletten op de begane grond gaan weer open voor filmbezoekers.

Tot 25 september gelden de actuele coronamaatregelen.