Actuele Coronamaatregelen

Actuele Coronamaatregelen

Actuele Coronamaatregelen

CORONAMAATREGELEN

We nemen natuurlijk alle nodige maatregelen om een bezoek aan Focus zo plezierig en veilig mogelijk te maken en volgen de richtlijnen van het RIVM, de NVBF (Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters) en de FNV Horecabond.

Hieronder vind je de belangrijkste Corona-regels en -maatregelen (update 15 september 2021).

Beste filmliefhebber, bezoeker van Focus,

Op dinsdag 14 september zijn er door onze premier nieuwe versoepelingen aangekondigd. Voor Focus betekent dit dat we per 25 september weer maximale capaciteit in onze zalen en onze horeca mogen draaien. We juichen dit natuurlijk toe. Het afgelopen anderhalf jaar is niet alleen voor ons, maar voor het hele culturele veld zwaar geweest.

We hebben begrip voor de ingrijpende maatregel die deze versoepeling met zich meebrengt: de verplichting om te gaan werken met een Coronatoegangsbewijs. Dat dit bij sommige bezoekers op weerstand kan stuiten, begrijpen we. Tegelijkertijd zijn we ook blij om te horen dat andere bezoekers nu juist weer naar Focus kunnen komen, omdat ze zeker weten dat ze met gevaccineerde en geteste mensen in de zaal zitten. We gaan ervan uit dat dit een tijdelijke maatregel is en vertrouwen op je begrip. Ik hoop jullie in groten getale te zien bij Focus!

Ralph Dassen
Directeur Focus Arnhem & Focus Eten en Drinken

Coronatoegangsbewijs per 25 september
Focus is (zowel in de horeca als het filmtheater) verplicht om per zaterdag 25 september met een Coronatoegangsbewijs te werken. Dit bewijs toont aan of je gevaccineerd, hersteld of negatief getest bent op corona en is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Zowel de CoronaCheck-app als een officieel papieren bewijs kunnen hiervoor gebruikt worden. Let op: Het gele boekje en de vaccinatieregistratie zijn niet geldig als Coronatoegangsbewijs.

Regel hier je Coronatoegangsbewijs:

Instructies voor je bezoek aan Focus

 • Koop je filmtickets online via www.focusarnhem.nl. Film- of cadeaubonnen kunnen aan de kassa gekocht of ingewisseld worden.
 • Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat het ons weten via info@focusarnhem.nl, zodat we je ticket kunnen terugboeken.
 • Kom ruim op tijd.
 • Houd je telefoon met de CoronaCheckApp (of je papieren bewijs), filmtickets en eventuele Cinevillepas bij de hand.
 • Bij binnenkomst wordt je Coronatoegangsbewijs gescand; bij groen licht mag je naar binnen en vervolg je je filmbezoek zoals voorheen.
 • Is de zaal nog niet open? Dan kun je eventueel plaatsnemen in de foyer of een drankje halen aan de bar in Focus | Eten + Drinken.
 • Wees lief voor elkaar: we zijn zuinig op onze vrijwilligers bij de kassa en in de publieksservice, en op onze horecamedewerkers. Heb je een vraag of opmerking over de nieuwe regels? Stuur een mailtje naar info@focusarnhem.nl, we gaan graag met je in gesprek.

Overige veranderingen
Het Coronatoegangsbewijs gaat gepaard met een aantal belangrijke veranderingen in Focus:

 • Onze zalen mogen weer voor 100% gebruikt worden. Dit betekent dat je als vanouds online een plekje in de zaal kunt uitzoeken, zonder beperkingen als max. 2 personen naast elkaar, geblokkeerde stoelen, etc.
 • De 1,5 meter afstandsregel verdwijnt (en dus ook de daarbij horende pijltjes, hekjes, looproutes, geblokkeerde stoelen en bordjes).
 • De deuren tussen het filmtheater en het restaurant gaan weer open.
 • De Take Away in de hal verdwijnt: je kunt je drankjes voor bij de film halen bij de bar in het restaurant.
 • De toiletten op de begane grond gaan weer open voor filmbezoekers.

Tot 25 september zijn onderstaande maatregelen nog van kracht:

Koop je filmticket tijdig online om teleurstellingen te voorkomen.

BEZOEK JE EEN FILM?

Dit zijn de Focus 1.5 regels voor een bezoek aan Focus Filmtheater:

 1. Als je naar Focus Filmtheater komt gaan we ervan uit dat je geen hoest-, verkoudheids- of koortsverschijnselen hebt. Bij twijfel vragen we je thuis te blijven (naar huis te gaan).
 2. Er zijn voldoende hygiënemaatregelen in Focus om bezoekers en medewerkers te beschermen, zoals kuchschermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten.
 3. Het is (tot 26 juni) verplicht om een (zelf meegebracht) mondkapje te dragen in Focus op het moment dat je je verplaatst in het pand. Als je plaats hebt genomen in de zaal of het café mag het mondkapje weer af.
 4. Filmtickets kunnen alleen online gekocht worden. Film- of cadeaubonnen kunnen wel aan de kassa gekocht of ingewisseld worden.
 5. F-passen en vriendenpassen kunnen online gekocht worden.
 6. Koop/wissel je kaarten/cadeaubonnen in aan de kassa? Dan vragen we je je gegevens te noteren. Dit is 6 augustus 2020 door de Rijksoverheid opgelegd om bij een eventuele corona-uitbraak snel te kunnen achterhalen wie er op dat moment aanwezig was en deze personen te kunnen waarschuwen om zich te laten testen.
 7. Het noteren van de gegevens gebeurt op vrijwillige basis en we gebruiken de gegevens alleen voor het in punt 6 genoemde doel. De gegevens worden na 14 dagen weer vernietigd.
 8. Focus hanteert in alle filmzalen een vaste zaalbezetting, waar we de 1.5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Daarnaast geldt er een maximum van 50 personen.
 9. Voorlopig is er alleen keuze uit 1 (enkele) zitplaats of 2 zitplaatsen naast elkaar.
 10. Er kunnen 2 personen naast elkaar zitten in de zaal binnen één huishouden. Verder geldt de 1,5 meter afstand. Houd bij het zitten de stoelnummers op je ticket aan.
 11. Voor familiefilms kunnen meerdere mensen -binnen gezinsverband- naast elkaar zitten (deze plekken zijn niet geplaceerd). De zaalwacht zal met jullie ter plekke de plaatsen toewijzen.
 12. Rolstoelplaatsen kunnen tijdelijk niet online geboekt worden.Mail of bel ons tijdens kantooruren als je een rolstoelplaats wilt boeken.
 13. Loop direct naar je plek in de zaal. Schuif rugwaarts de rij in.
 14. Er geldt eenrichtingsverkeer in het pand. Zo zorgen we ervoor dat bezoekers elkaar zo min mogelijk kruisen op te weinig afstand.
 15. Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film naar de zaal. Zo kunnen we de bezoekersstromen goed spreiden.
 16. De Take Away-bar op de begane grond of de foyerbar op de 1e verdieping is open om consumpties te halen voor in de filmzaal.
 17. Haal consumpties aan de bar zoveel mogelijk in je eentje. Zo voorkomen we lange rijen en opstoppingen.
 18. Loop direct na afloop van de film rustig naar buiten.
 19. In onze communicatie en regels volgen we ten alle tijden de voorschriften van de RIVM en de filmbond (NVBF; Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters).
 20. Medewerkers van Focus zien toe op handhaving van de regels en kunnen bezoekers hierop aanspreken.
 21. We zijn er voor elkaar. Samen maken we een bezoek aan Focus prettig.

BEZOEK JE HET CAFÉ-RESTAURANT OF TERRAS?

Sinds 5 juni 2021 is Focus | Eten + Drinken weer iedere dag geopend van 10:00 tot 22:00 uur (en op vr en za tot 23:00 uur)- voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Ter plekke of online reserveren voor binnen en buiten is verplicht. Ben je in de buurt? Vraag of er een plekje is. Welkom!

 1. Als je naar Focus Filmtheater en/of Eten + Drinken komt gaan we ervan uit dat je geen hoest-, verkoudheids- of koortsverschijnselen hebt. Bij twijfel vragen we je thuis te blijven (naar huis te gaan).
 2. Mensen die een huishouden delen mogen binnen de anderhalve meter bij elkaar aan tafel zitten.
 3. Mensen die geen huishouden delen mogen met max. 4 personen binnen anderhalve meter bij elkaar aan een tafel zitten. Voor extra personen buiten een huishouden schuiven we een extra tafeltje aan zodat er op 1,5 meter afstand plaatsgenomen kan worden. Het personeel zal de tafels toewijzen en indelen.
 4. Bezoekers krijgen van onze medewerkers een plek toegewezen.
 5. Er geldt eenrichtingsverkeer in het pand richting het toilet. Zo zorgen we ervoor dat bezoekers elkaar zo min mogelijk kruisen op te weinig afstand.
 6. In onze communicatie en regels volgen we ten alle tijden de voorschriften van de RIVM en de FNV horecabond.
 7. Medewerkers zien toe op handhaving van de regels en kunnen bezoekers hierop aanspreken.
 8. Haal consumpties aan de bar in je eentje. Zo voorkomen we lange rijen.
 9. Bezoek je ook een film? Loop dan buitenom naar het filmtheater, de tussendeur is tijdelijk gesloten.
 10. We zijn er voor elkaar. Samen maken we het bezoek prettig en zo soepel als mogelijk.
 11. Vragen? Spreek ons aan, mail of bel ons! 

EEN EVENEMENT ORGANISEREN IN FOCUS?

Ook dit kan uiteraard geheel binnen de geldende Corona-richtlijnen. Bekijk de film hieronder voor alle mogelijkheden en klik hier voor meer informatie.