Tchaikovsky’s Wife

Tchaikovsky’s Wife

Kirill Serebrennikov - Rusland, Frankrijk - 2022 - 143 minuten - taal: Russisch, Frans, Italiaans - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

'Undoubtedly a vehement and very watchable drama'

The Guardian

'Een prachtig verbeelde hellegang'

de Volkskrant

Kirill Serebrennikovs indringende portret van het gelegenheidshuwelijk van de beroemde componist Pjotr Tsjaikovski – in het geheim homoseksueel – met de obsessief verliefde Antonina Miljoekova.

Antonina Ivanovna Miljoekova is een jonge vrouw uit de hoogste kringen en even mooi als intelligent. Ze weet dat de wereld aan haar voeten ligt en heeft aanbidders alom, maar Miljoekova wil maar één ding: trouwen met componist Tsjaikovski. Op hem is ze ongeneeslijk verliefd geworden na de uitvoering van een van zijn muziekstukken. Verrassend genoeg stemt de componist toe. Een huwelijk met een vrouw zal hem boven verdenking van homoseksualiteit plaatsen. Wat volgt is een destructief huwelijk. De componist voelt niets voor Antonina, verwijt haar al zijn tegenslagen, vernedert haar en drijft zijn vrouw tot waanzin. Een verzengend, intens gefilmd portret van de ondergang van een beeldschone, begaafde vrouw in het 19e-eeuwse homofobe Rusland.

Bekijk op IMDB