La Chimera

Tickets:
Meer

La Chimera

Alice Rohrwacher - Italië - 2023 - 130 minuten - taal: Italiaans - ondertiteling: Nederlands
 • 6 jaar en ouder
 • angst
 • geweld
 • grof taalgebruik

'Alice Rohrwacher's stormachtige avontuur bruist van het leven... Ik was volkomen gegrepen.'

The Guardian

'Bijna sprookjesachtig drama van regisseur Alice Rohrwacher (Lazzaro Felice) is afgezien van een onweerstaanbaar schelmenverhaal, ook een aangrijpend drama over verlies en verwerking.'

VPRO Cinema

'La Chimera voelt als de ontdekking van een nieuwe taal.'

LA Times

  Fantasievolle vertelling over de Engelse archeoloog Arthur, een bende Italiaanse grafrovers en een verloren liefde. Met geweldige cast van o.a. Josh O’Connor en Isabella Rosselini.

  Italië, de jaren 80. Een groep Italiaanse grafrovers is blij met de terugkeer uit de gevangenis van hun vriend Arthur, een Britse archeoloog die over de zeldzame gave beschikt om met behulp van een wichelroede Etruskische graven te vinden. Die worden voor veel geld verkocht aan een geheimzinnige kunstverzamelaar. Maar Arthur is vooral bezig met het verlies van zijn geliefde Beniamina. Hij bezoekt haar moeder Flora en ontmoet hij Italia, Flora’s vroegere dienstmeid en zangleerling. Er is een klik tussen de twee, maar is hij toe aan iets nieuws?

  Regisseur Alice Rorhwacher (Le meraviglie, Lazzaro felice), vertelt in deze, inmiddels veelbekroonde film het droevige verhaal van verloren liefde. Ze doet dat met humor en op zo’n fantasievolle, inventieve wijze, dat het verhaal bijna onmerkbaar tussen droom en werkelijkheid beweegt. Met o.a. Josh O’Connor, Isabella Rosselini en (zus) Alba Rorhwacher.

  Bekijk op IMDB