Stop Making Sense

Stop Making Sense

Jonathan Demme - VS - 1984 - 88 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

'Nog altijd adembenemend.'

Trouw

'Regisseur Demme doet recht aan de act van de band.'

VPRO Cinema

Na 40 jaar terug op het grote doek in gerestaureerde versie: Stop Making Sense. De legendarische concertfilm van new wave/post-punk band Talking Heads van frontman David Byrne. 

Stop Making Sense wordt wel de beste concertfilm aller tijden genoemd! De film uit 1984 is gerestaureerd in 4K om het 40ste jubileumjaar te vieren en is vanaf 11 januari 2024 op het witte doek te zien!

Het energieke en inmiddels legendarische concert, destijds ter promotie van het album ‘Speaking in Tongues’, werd geregisseerd door Jonathan Demme (The Silence of the Lambs) en opgenomen in het Pantages Theater in Hollywood. De meest memorabele nummers van Talking Heads zijn te zien, zoals Burning Down The House, Psycho Killer, Once in a Lifetime, Slippery People en This Must be the Place.

De film wordt gezien als voorbeeld van vroege digitale audio technieken en werd in 2021 opgenomen in het United States National Film Registry zijnde “culturally, historically, or aesthetically significant”.

Het absurd grote kostuum van David Byrne waarin hij ‘Girlfriend is Better’ zingt werd een legendarisch fashion statement en beeldbepalend voor de film. Naast David Byrne zijn bandleden Tina Weymouth, Chris Frantz en Jerry Harrison samen met Bernie Worrell, Alex Weir, Steve Scales, Lynn Mabry en Edna Holt te zien.

'Meesterlijk vastgelegd, het voelt alsof je samen met de Amerikaanse band op het podium staat.'

de Volkskrant
    Bekijk op IMDB