Déjà vu? Klassiekerreeks

Déjà vu? Klassiekerreeks

Bekijk alle films in deze serie

Al jaren een begrip in Focus Filmtheater: de Déjà vu klassiekerreeks. Een prachtig programma vol hoogtepunten uit de filmgeschiedenis.

PROGRAMMA WINTER 2020/2021

vanaf zo 6 dec: The Shining
Geremasterde horrorklassieker van Stanley Kubrick. Met glansrol van Jack Nicholson. Op 6 december geeft filmjournalist Kevin Toma een inleiding.

vanaf wo 9 dec: Total Recall
Gerestaureerde versie van de actie-thriller, waarin bouwvakker Dennis Quaid (Arnold Schwarzenegger) een reis naar Mars in zijn brein krijgt geïmplanteerd. Helaas gaat dat helemaal mis.

vanaf zo 13 dec: The Brilliant Biograph
Laat je meevoeren naar het Venetië, Berlijn en Amsterdam van ruim honderdtwintig jaar geleden en voel de opwinding van de eerste filmbeelden! Op 28 december leidt onze programmeur de film in.

zo 27 dec & zo 14 feb: La meglio gioventù
Ontroerende, ruim zes uur durende familiekroniek over het leven van de Italiaanse familie Caratia, van het einde van de jaren zestig tot nu.

za 2 jan & zo 7 feb 2021: Sátántangó
Dit maar liefst 440 minuten durende epos volgt drie dagen lang het leven van de bewoners in een desolaat, afgelegen Hongaars gehucht. 

NEDERLANDSE KLASSIEKERS

vanaf ma 7 dec: Karakter
Oscarwinnend drama over de getroebleerde relatie tussen een vader en zoon. Naar de roman van Bordewijk. Met Jan Decleir en Fedja van Huêt. Bij alle voorstellingen van Karakter vertonen we vooraf een korte digitale inleiding van onze programmeur. 

vanaf za 19 dec: Als twee druppels water
Speelfilm uit 1963 van Fons Rademakers, naar de roman ‘De donkere kamer van Damokles’ (1958) van W. F. Hermans.

vanaf di 5 jan 2021: João en het mes
Door George Sluizer in Brazilië verfilmde novelle van Odylo Costa-Filhos over een jaloerse oude rubbertapper en zijn jonge vrouw.

vanaf wo 13 jan 2021: Wilde mossels
Overrompelend portret van drie jongens die in de Zeeuwse polders rondhangen en niet goed weten hoe het nu verder moet met hun leven.

F ilms in deze special