Spencer

Spencer

Pablo Larraín - Dld, VS, Chili, VK - 2021 - 117 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • grof taalgebruik

Piclfilms van Focus Arnhem

'Alle lof naar de in Los Angeles geboren Stewart, die Diana subtiel en griezelig goed neerzet en wat haar zeker een Oscar-nominatie zal opleveren.'

The Standard

'Stewart is ontzettend overtuigend in de titelrol.'

The Guardian

'Mentaal verdwalen in het spookhuis van het koninklijk huwelijk.'

NRC

Sterk biografisch drama van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín (Jackie) over het leven van prinses Diana. Met in de hoofdrol Kristen Stewart.

De film speelt zich af tijdens de kerstdagen van 1991. Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is dan al lang bekoeld, maar ondanks de geruchten over affaires en echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten op het landgoed van queen Elizabeth in Sandringham gewoon door. Er wordt gegeten, gedronken en gejaagd. Diana kent het spel, maar besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin.

Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die cruciale dagen. De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín. Steven Knight (Peaky Blinders, Hummingbird en Locke) verzorgde het script van dit biografische drama.

'Kristen Stewart moet een Oscar winnen!'

AD
Bekijk op IMDB