Openluchtcinema: The Rocky Horror Picture Show

Openluchtcinema: The Rocky Horror Picture Show

Jim Sharman - Verenigd Koninkrijk, VS - 1975 - 100 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • seks
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

Queer Collective Arnhem verzorgt bij de voorstelling van 25 augustus een compleet avondprogramma, met cocktails en een verkleedwedstrijd!

Wanneer deze cultklassieker in de bioscoop wordt vertoond, zingen fans alle liedjes mee en wordt er stevig met rijst gestrooid. Hilarische musicalparodie op de horrorfilm over een braaf jong stel dat in een door travestieten bevolkt spookhuis belandt, met memorabele rollen van Susan Sarandon, Tim Curry en Meatloaf.

Het verhaal handelt over een braaf jong stel dat in een door travestieten bevolkt spookhuis belandt. Hier zwaait de knotsgekke dr. Frank N. Furter de scepter, een transvestiet van de planeet Transsexual, uit het zonnestelsel van Transsylvania. Hij wordt omringd door een authentieke groep weirdos die bij het minste of geringste in transseksuele zang en dans uitbarst.

Publieksparticipatie, daar draait het om bij Rocky Horror zeggen filmsociologen: als bevrijding van die verdomde passiviteit waartoe de filmkijker altijd is veroordeeld. Bij nummers als ‘Dammit Janet’, ‘Sweet Transvestite’, ‘I Can Make You a Man’ of ‘Wild and Untamed Thing’ wordt er met rijst gegooid, gaan waterpistolen af en richt men zich hartstochtelijk tot de figuren op het doek.

QUEER CAMPING UNDER THE STARS

Queer Collective Arnhem verzorgt bij de film op 25 augustus een compleet avondprogramma, met cocktails en een verkleedwedstrijd! Wie zich het mooist, gekst, creatiefst uitdost in het thema van de film krijgt naast oneindige roem en liefde ook een mooie prijs. Natuurlijk is er ook een Sing-Along met kranten, feesthoedjes en schreeuwen naar het scherm. Don’t dream it, be it!

‘Een van de mafste films uit de filmgeschiedenis. Wie eenmaal is gegrepen door The Rocky Horror Picture Show wil ’m nog eens zien. En nog eens.’

Trouw