Destello bravío

Destello bravío

Ainhoa Rodríguez - Spanje - 2021 - 98 minuten - taal: Spaans - ondertiteling: Nederlands
 • 12 jaar en ouder
 • discriminatie
 • drugs en/of alcoholgebruik
 • grof taalgebruik

'Destello Bravío is een gestileerd dorpsportret met een vleugje magisch realisme.'

de Volkskrant

'Authenticiteit is voelbaar.'

De Filmkrant

  Schitterend gefilmd, verbeeldingsrijk en droomachtig portret van een aantal eenzame vrouwen op het Spaanse platteland, die wegen zoeken om te ontsnappen aan hun uitzichtloze levens.

  Isa neemt op een cassetterecorder berichten voor zichzelf op, die ze later afspeelt. “Er zal een enorme lichtflits boven het dorp verschijnen, die alles zal veranderen”, hoort ze zichzelf zeggen. “Het is geweldig. We zullen allemaal hoofdpijn krijgen, we zullen onze herinneringen verliezen en verdwijnen.”

  Isa hoopt op verandering, en dat is niet verwonderlijk. Ze woont in een kleine plattelandsgemeenschap in het zuidwesten van Spanje waar nooit iets gebeurt. De jongeren vertrekken allemaal. Voor degenen die achterblijven, lijkt de tijd stil te staan. Cita is een getrouwde vrouw, die het niet bij woorden laat, maar wegloopt bij haar man. En Maria verkeert in een rouwproces om haar overleden echtgenoot. Met behulp van niet-professionele acteurs, een opvallende, ontwrichtende elektronische soundtrack en suggestief camerawerk bewijst Destello bravío dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn…

  PREVIOUSLY UNRELEASED

  Deze film is onderdeel van de reeks ‘Previously Unreleased’ van Eye Filmmuseum. Een serie prachtige filmtitels die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar ten onrechte de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Met deze reeks geeft Eye de films alsnog een kans; de met zorg geselecteerde titels zijn deze zomer ten minste een week lang dagelijks te zien in de landelijke bioscopen.

  Bekijk op IMDB