6 mei 2022

Save the Date: Go Short Arnhem

Om alvast in je agenda te zetten: van 8 t/m 11 september 2022 is het weer tijd voor filmfestival Go Short Arnhem, met de beste korte films in Focus Filmtheater en interessante randprogrammering in Rozet.

Voor de vierde keer op rij laat Go Short van zich horen in Arnhem om op deze manier het provinciale en regionale filmklimaat een boost te geven. Go Short Arnhem is een jaarlijks terugkerend kortefilmfestival voor een breed en divers publiek. Dit gaat gepaard met de Gelderse competitie – waar het Gouden Hert gewonnen kan worden – en veel netwerkmogelijkheden voor talentvolle, lokale makers. Daarnaast zijn er filmvertoningen op interessante plekken door de stad tijdens het evenement Off the Walls en presenteert Go Short internationale programma’s die inspelen op actuele thema’s.

Waarom Go Short Arnhem?

Bij Go Short draait alles om de filmmakers. Als culturele organisatie vindt Go Short het dan ook van levensbelang om filmmakers, groot en klein, een kans te geven om hun films aan het grote publiek te laten zien en om deze makers verder te zien groeien en ontwikkelen.
Het festival wil niet dat het talent uit de regio verloren gaat. Daarom worden Gelderse makers al in een vroeg stadium van hun carrière gestimuleerd en legt Go Short Arnhem met name de focus op al het lokale talent dat onze provincie rijk is.

Een heel tastbaar voorbeeld waaruit dit blijkt, is de Gelderland Film Pitch. Uit de vele aanmeldingen die binnenkomen en een secuur selectieproces, komen drie winnaars uit de pitch. Deze drie winnaars krijgen ieder minimaal € 5.000,- om hun plan uit te voeren. Omroep Gelderland vult dit startkapitaal aan tot €7.500,-. Het overige budget zamelen de makers zelf in door middel van crowdfunding.
Maar dat is niet alles. Go Short blijft de winnaars van de Gelderland Film Pitch volgen na het festival en ondersteunt hen door het hele productieproces heen, van scriptschrijven tot distributie. Het festival geeft hun films ook een plek binnen de programmering van Go Short Nijmegen van het daaropvolgende jaar. Op deze manier wordt er duurzaam omgegaan met lokaal talent.

Meld je aan voor de Gelders Kort competitie!

In samenwerking met Gelders DOEK wordt de Gelders Kort Competitie gepresenteerd. Hiervoor is Go Short Arnhem op zoek naar recente, korte films uit Gelderland. Deze competitie staat geheel in het teken van de Gelderse makers en filmkunst.

Stuur vanaf 3 mei 2022 je film in en strijd mee voor het Gouden Hert! De deadline voor het insturen van je film is 27 juni 2022.

Films komen in aanmerking voor de Gelders Kort competitie als de film:

  • niet langer is dan 30 minuten;
  • is geproduceerd in Gelderland, de regisseur of producent uit Gelderland komt of er sprake is van een sterke aantoonbare connectie met de provincie;
  • is afgerond na 1 januari 2021.

We zijn zowel op zoek naar onafhankelijk werk als opdrachtfilms. We accepteren korte films in alle categorieën (live-action, animatie, documentaire en kunstfilm), muziekvideo’s en installaties.

Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch worden ondersteund door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet en Gelders DOEK.

Film insturen voor Gelders Kort Competitie: https://goshort.filmchief.com/

Workshop ‘Van filmplan naar pitch’

Je hebt een goed plan voor een film, dat je graag wil gaan uitvoeren. Maar hoe breng je je visie over bij anderen, zodat zij net zo enthousiast worden? Daarvoor moet je toch vaak een steengoede pitch geven. Op dinsdag 10 mei organiseert Go Short de workshop ‘Van filmplan naar pitch’ voor makers met een goed filmidee. Deze workshop is inbegrepen bij het pitchingsplatform en productietraject Gelderland Film Pitch #4, maar is er ook voor andere makers met een goed filmplan. Dus schrijf je in en leer goed pitchen!

‘Een stevig filmplan is het fundament voor een goede pitch,’ zo vindt script-editor Gwyneth Sleutel, en daarom ontwikkelde zij de workshop ‘Van filmplan naar pitch’. In deze workshop gaat zij in op verschillende facetten van het filmplan. Want hoe schrijf je een goed filmplan? Hoe vind je de kern van je verhaal en hoe laat je gelaagdheid in de karakters en thematiek zien? En hoe zorg je ervoor dat je filmplan aanvoelt als een geheel en niet enkel als een verzameling losse onderdelen? Ook gaat Gwyneth dieper in op het pitchen van je plan. Welke vormen van pitchen zijn er allemaal, en hoe bereid je je voor op een pitch?

Praktische informatie
  • Datum: Dinsdag 10 mei 2022
  • Locatie: Focus Filmtheater Arnhem
  • Tijd: 11.00 – 12.30 uur
  • Aanmelden: stuur een mail naar eline@goshort.nl
  • Vergoeding: €7,50 (voor deelnemers van de Gelderland Film Pitch #4 is dit gratis)