19 december 2023

Nieuw! Kakkerlakje ‘Net als in de film’

Alles wat ik leerde, leerde ik van films.’

Audrey Hepburn

  Filmtheaters lanceren samen met Uitgeverij Loopvis het Kakkerlakje ‘Net als in de film’

  Vanaf 19 december exclusief te koop bij enkele filmtheaters in Nederland (zo ook bij Focus!): het Kakkerlakje ‘Net als in de film’. Een rijk geïllustreerd, verstuurbaar boekje gevuld met ‘wijze’ lessen uit filmklassiekers. Wat valt er bijvoorbeeld te leren van de speelse Amélie, bedachtzame Jeanne Dielman of de dolende zielen in Lost in Translation? Het boekje is gemaakt door Uitgeverij Loopvis in samenwerking met de Nederlandse filmtheaters (NFO). Een geweldig (brievenbus)cadeau voor de filmliefhebber!

  Kakkerlakjes

  Of je nou iemand wilt troosten, vriendschap of een nieuwe stap wilt vieren of een collega bedanken; Er is altijd een Kakkerlakje. Kakkerlakjes zijn een initiatief van Uitgeverij Loopvis in Arnhem en worden gemaakt door jonge talenten en gevestigde makers. Zo blijft het aanbod verrassend en hoog van kwaliteit. Zie ook de website van Loopvis.

  Uitgeverij Loopvis

  Uitgeverij Loopvis is een kleine, creatieve uitgeverij met een flinke dosis lef, opgericht door Marije Sietsma en gevestigd in Arnhem. Eigenwijs in haar aanpak en daardoor prijswinnend (o.a. Gourmand 2012, Kookboek van het jaar 2014). Loopvis staat voor een duurzame aanpak. Voor het drukwerk wordt samengewerkt met drukkerij Raddraaier. Dankzij het gebruik van plantaardige inkten en – natuurlijk – FSC-gecertificeerd papier heeft de productie van de Loopvisboeken een zo laag mogelijke impact op het milieu. Voor gedrukte pagina’s die niet in de boeken terecht komen verzint de uitgeverij een andere bestemming. Bijvoorbeeld als feestelijk promotiemateriaal, inhoud van een notitieboekje of passend inpakpapier. In de papierwerkplaats van Loopvis werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zie ook loopvis.nl.

  NFO

  Het Kakkerlakje ‘Net als in de film’ is mede mogelijk gemaakt door de filmtheaters die zijn aangesloten bij het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO). Een vereniging van (middel)grote gesubsidieerde filmtheaters in Nederland, opgericht om een collectieve stem te geven aan de aangesloten instellingen.

  Verkooppunten

  Het boekje is vanaf 19 december 2023 verkrijgbaar bij de volgende filmtheaters en ligt vanaf maart 2024 ook (landelijk) in de boekhandels en concept stores:

  Alkmaar – Filmhuis Alkmaar
  Amsterdam – EYE Filmmuseum
  Arnhem – Focus Filmtheater
  Bussum – Filmhuis Bussum
  Delft – Filmhuis Lumen
  Den Haag – Filmhuis Den Haag
  Haarlem – De Schuur
  Hilversum – Filmtheater Hilversum
  Maastricht – Lumière
  Zaandam – De Fabriek