6 oktober 2022

Knor in de prijzen

Knor  schrijft geschiedenis! Afgelopen vrijdag werd de in Arnhem gemaakte stopmotionfilm van Mascha Halberstad bekroond met maar liefst drie Gouden Kalveren, voor Beste Regie, Beste Film en Beste Production Design. Het is de eerste keer dat een animatieproductie er met de prijs voor Beste film vandoor gaat. Meer dan terecht en heel dik verdiend! En nu op naar die Oscar…

Om dit te vieren, maar ook omdat het gewoon een hele goede film is, draaien we Knor  de komende tijd extra vaak. (En ook ‘s avonds! Want hij is echt niet alleen maar leuk voor kinderen vanaf 6 jaar…)

Bovendien is de film vanaf nu te zien in combinatie met de extra korte film Koning Worst, die in charme en ironie niet onder doet voor zijn grote broer! In Koning Worst zien we wat er jaren eerder gebeurde. Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, de strijd aangaat met zijn Italiaanse concurrent Smakkerelli, staat het voorheen zo rustieke dorpje Moppel op zijn kop. Tuitjes verliest klanten, en Greetje misschien ook haar grote liefde Nol. De twee gezworen vijanden hebben namelijk afgesproken dat de verliezer van de wedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens voor altijd het dorp zal verlaten. Voor Greetje is de jaarlijkse worstwedstrijd een duivels dilemma: kiest ze voor haar vader, of voor zichzelf?