9 april 2024

Kinderpremière Vos en Haas redden het bos

Op zondagochtend 21 april organiseren we een feestelijke kinderpremière van de Nederlandse animatiefilm Vos en Haas redden het bos, in aanwezigheid van de Arnhemse regisseur Mascha Halberstad. Deze kleurrijke familiefilm van de makers van filmhit Knor is gebaseerd op het verhaal Vos en Haas en de bosbaas van Sylvia Vanden Heede en tekenaar Thé Tjong-Khing. Ter gelegenheid van de film verschijnt er in april een heruitgave van het boek met de filmtitel. Na de première krijgen kinderen de kans om Halberstad vragen te stellen tijdens een speciale kinderpersconferentie. Ook zijn er vooraf (vanaf 10:30 uur) leuke activiteiten in Focus. De kaartverkoop is gestart!

Vos en Haas redden het bos
Na het megasucces van stop-motionfilm Knor is Mascha Halberstad terug met de familiefilm Vos en Haas redden het bos, in 3D-animatie. Er gebeuren vreemde dingen in het bos. Uil is verdwenen en ’s nachts is er uit het niets een groot meer verschenen dat het bos bedreigt. Hebben die twee met elkaar te maken? Vos en Haas beginnen aan een spannend avontuur om Uil te vinden, terwijl hun achtergebleven vrienden vechten tegen het stijgende water. Zullen Vos en Haas Uil op tijd vinden? Zal het bos gered worden? Kom het beleven in deze humoristische animatiefilm! De film is vanaf 24 april ook regulier te zien in Focus, met natuurlijk extra veel vertoningen in de meivakantie.

Regisseur Mascha Halberstad
Regisseur Mascha Halberstad maakt animatie- en stop-motionfilms. Ze studeerde af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en maakte o.a. Knor en Munya in mij. In 2015 regisseerde ze de videoclip ‘Wild Frontier,’ van de Britse band The Prodigy. In 2020 opende ze samen met producent Marleen Slot de animatiestudio Holy Motion in Arnhem.