2 september 2022

Go Short voor kids

Tijdens Go Short Arnhem is er van alles te doen en te beleven voor kinderen. Het kortefilmfestival met focus op regionaal talent vindt van 8 t/m 11 september voor de vierde keer plaats in Arnhem. Vier dagen lang kun je genieten van o.a. een gratis filmwandeling, nieuwe films van Gelderse talenten, een fashionfilmprogramma en vertoningen van voor een Oscar genomineerde korte films. Voor jonge filmbezoekers is er een filmprogramma met de leukste Family Shorts (4+), een Kindercollege (8+) en een Workshop Flipboekjes maken (6+).

Korte film is voor jong en oud leuk en leerzaam. Tijdens Go Short Arnhem zijn er verschillende activiteiten voor de kleintjes. Zo mogen kinderen (8+) al hun vragen stellen aan echte tekenfilmmakers Bart de Piraat en Daan van Haren (Kantelpunt, 2022) tijdens het Kindercollege in Rozet. Deze workshop vindt plaats als warmmaker voor het festival, op woensdagmiddag 7 september. Op zaterdag 10 september keert Go Short terug in Rozet voor een workshop flipboekjes maken (6+) waarin kinderen hun eigen animatie knutselen. Beide workshops zijn gratis, maar een inschrijving is verplicht, via de website van Rozet. Op 11 september om 11:00 uur is de hele familie welkom bij Focus Filmtheater voor de Family Shorts (4+). Na de films kan er nagepraat worden boven een bord zelf versierde pannenkoek of een knutselwerkje.

Gratis filmwandeling

Naast het kinderprogramma biedt Go Short Arnhem nog veel meer. Zo trapt Go Short het festival op donderdagavond 8 september af met Off the Walls, een gratis filmroute door de binnenstad, waarbij korte films op ongebruikelijke plaatsen vertoond worden. Een gevel, standbeeld of vervallen muur wordt voor een paar minuten omgetoverd in een beeldscherm. Inschrijven kan hier.

Het filmfestival

In de Gelders Kort Competitie zie je de beste films van Gelderse talenten. Deze films strijden tegen elkaar om het Gouden Hert, een vakjuryprijs ter waarde van €1000,-. Daarnaast worden films vertoond die zijn genomineerd voor de Oscars, is er een Fashionfilmprogramma en bekijk je op het dak van Focus Filmtheater van 9 t/m 11 september elke avond vanaf 21:00 gratis de leukste zomerse korte films van Nederlandse makers. Bekijk het hele programma op goshort.nl!