Wendy

Wendy

Benh Zeitlin - VS - 2020 - 111 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Maandag 2 en dinsdag 3 november 2020 te zien tijdens onze Boek & Filmreeks. Inschrijving hiervoor is noodzakelijk. Op beide avonden is er nog plek voor niet-cursisten, de middagen zitten vol. 

De Schotse schrijver J.M. Barrie verzon rond 1902 het personage Peter Pan dat eerst figureerde in een hoofdstuk van het boek Little White Bird en daarna in het toneelstuk Peter Pan, or the Boy Who Wouldn’t Grow Up.

Hij bewerkte dat toneelstuk tot een roman dat in 1911 verscheen onder de titel Peter and Wendy. Hierin vertelt hij het verhaal over drie kinderen uit Londen, Wendy, Michiel en Jan die op zekere dag de raadselachtige Peter Pan ontmoeten die hun meeneemt naar Nooitgedachtland waar hij het opneemt tegen Kapitein Haak. Peter Pan zou het ultieme metaforische personage worden voor mensen die weigeren volwassen te worden. Michael Jackson noemde zijn fantasypark niet voor niets Neverland.

Benh Zeitlins Wendy is een losse adaptatie van Barries beroemde boek, waarin hij het vertelperspectief verlegt naar het personage Wendy. Wendy springt met haar twee broertjes op een rijdende trein, waar zij Peter Pan ontmoeten die hen meeneemt naar het eiland Neverland waar kinderen altijd kind blijven zolang zij zich aan de regels houden. Net als in zijn veelgeprezen debuutfilm Beasts of the Southern Wild, werkt Zeitlin met een aantal opmerkelijke kind-acteurs. Peter Pan wordt gespeeld door de innemende Yashua Mack, een jongetje afkomstig van een naburig eiland.

Gebaseerd op het boek Peter en Wendy, van J.M. Barrie. Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel. Het e-book is alleen in het Engels verkrijgbaar via deze link.