Boek & Filmreeks 2020-2021

Boek & Filmreeks 2020-2021

Bekijk alle films in deze serie

Focus Filmtheater organiseert, in samenwerking met Volksuniversiteit Arnhem, ook in seizoen 2020–2021 de Focus BOEK & FILMREEKS, voor lezende kijkers en kijkende lezers. Voorheen was de naam cursus Boek & Film.

Bericht aan deelnemers van de Boek & Filmreeks, december 2020:

We zitten momenteel in onze derde lockdown. Hopelijk is dit de laatste keer dat we onze deuren moeten sluiten. De eerste drie Boek & Filmbijeenkomsten konden ongehinderd doorgaan, maar de vierde en laatste van deze reeks (gepland op 4 en 5 januari) moet helaas verplaatst worden.

Omdat we in februari wel graag zoals gepland met reeks 2 willen starten (mensen die zich daarvoor hebben ingeschreven krijgen daar na 19 januari bericht over), kan de inhaalbijeenkomst pas in juni plaats vinden. (de data zijn vermoedelijk 7 en 8 juni 2021). Mocht u dan niet kunnen dan heeft u drie opties:

1. U krijgt een cadeaubon zodat u zelf een andere film kunt bezoeken.

2. U krijgt het bedrag voor die vierde voorstelling retour.

3. U doneert het bedrag aan Focus Filmtheater (waar we u dan uiteraard zeer erkentelijk voor zijn).

We vragen u het volgende te doen: u kijkt in uw agenda of u in juni naar de inhaalbijeenkomst kunt komen. Mocht dat niet zo zijn, dan stuurt u ons daarover een mail waarin u ook uw keuzeoptie kenbaar maakt (1, 2 of 3), graag in de mail ook vermelden in welke groep u ingedeeld bent.

Voor januari was als boek gepland MIJN JAAR MET SALINGER van Joanna Rakoff. Dat wordt nu het eerste boek van reeks 2 (1 + 2 februari). Voor de inhaaleditie in juni gaan we een andere titel kiezen.

Informatie opzet Boek & Filmreeks

De oorspronkelijke opzet is vanwege alle Coronamaatregelen gewijzigd. In de nieuwe opzet houdt docent Harry Peters voorafgaand aan de filmvertoning een inleiding van circa 20 minuten, waarbij hij ingaat op de achtergronden van zowel het boek als de verfilming.

Er vindt geen nagesprek meer plaats: dit is binnen de huidige situatie niet goed te organiseren. We organiseren twee reeksen van ieder vier bijeenkomsten. Inschrijving is noodzakelijk! U kunt zich voor een of twee reeksen inschrijven. Wacht u liever nog even, dan kunt u zich dus ook alleen voor de tweede reeks inschrijven.

Er is alleen nog plek voor de dinsdagmiddagreeks om 15:30 uur.

dinsdagmiddagreeks 1: 6 okt – 3 nov – 1 dec 2020 – (voor het programma scroll naar beneden)

dinsdagmiddagreeks 2: 2 feb – 2 mrt – 6 apr – 11 mei 2021 (programma volgt nog)

PROGRAMMA BOEK EN FILM REEKS 1

(klik op de titel voor een uitgebreide beschrijving)

ma 5 okt | di 6 okt
Shirley
Zinderend, vilein psychologisch drama, losjes gebaseerd op het leven van auteur Shirley Jackson (geweldige rol van Elisabeth Moss).

ma 2 nov | di 3 nov
Wendy
Een losse adaptatie van J.M. Barrie’s beroemde boek Peter and Wendy.

ma 30 nov | di 1 dec
Kom hier dat ik u kus
Tragikomische verfilming van de gelijknamige, succesvolle roman van Griet Op de Beeck.

ma 4 jan 2021 | di 5 jan 2021 (deze voorstellingen worden verplaatst naar 7 en 8 juni 2021, vanwege onze sluiting)
My Salinger Year
Gebaseerd op ‘Mijn jaar met Salinger’ van Joanna Rakoff. Wanneer de jonge Joanna voor een literair agentschap komt te werken, krijgt ze als taak de brieven aan auteur J.D. Salinger te beantwoorden.

DEELNAMEKOSTEN

 • Per reeks van vier bijeenkomsten: € 52,- | met F-pas of vriendenpas: € 45,-. Deelname aan twee reeksen € 95,- | met F-pas of vriendenpas: € 85,-
 • Cinevillepashouders betalen per reeks een toeslag van (4 x € 4,-) = € 16,-. Zij laten bij iedere bijeenkomst hun Cinevillepas scannen.
 • Deelnamepasjes van nieuwe cursisten worden uitgereikt op de eerste cursusavond. Pasjes van cursisten die ook aan seizoen 2019 – 2020 deelnamen, worden na betaling geldig gemaakt voor het nieuwe seizoen; bewaar dus uw oude pas!

AANMELDINGSPROCEDURE

• Stuur een mail naar boekenfilm@focusarnhem.nl met de volgende gegevens: o Naam, voornaam (of -letters), e-mailadres. o Heeft u een F-pas (de kortingspas van Focus) of vriendenpas van Focus, vermeld dan tevens het pasnummer.

• Maak het deelnamebedrag over naar IBAN: NL85 RABO 0150 7168 34 t.n.v. stichting FOCUS Filmtheater onder vermelding van “Boek & Filmreeks 2020 – 2021 … “ aangevuld met DI1, reeks 1 of reeks 2.‘’ Mocht u zich voor twee reeksen inschrijven dan zien wij dat aan het bedrag. Indien de naam van de deelnemer in de e-mail niet overeenkomt met de naam op het bankafschrift, vermeld dan a.u.b. bij de overschrijving voor wie de betaling geldt. De datum van bijschrijving geldt als aanmeldingsdatum.

OPZET FOCUS BOEK & FILMREEKS SEIZOEN 2020 – 2021

 • Inloop vanaf 30 minuten voor aanvang. Ieder filmclublid gaat langs de kassa om zijn/haar boek & filmpas te scannen.
 • Iedere deelnemer beschikt over een boek & filmpas; deze pas is niet persoonsgebonden. Uitlenen bij verhindering is mogelijk, maar een pasje kan maar ééns per maand voor de Boek & Filmreeks gebruikt worden. Let op: deze pas is niet te verwarren met de F-pas (de kortingkaart van Focus).
 • Nieuwe deelnemers krijgen hun pas bij de eerste bijeenkomst aan de kassa uitgereikt. Pasjes van mensen die ook aan het voorgaande seizoen deelnamen, worden na betaling geldig gemaakt voor het nieuwe seizoen; bewaar dus uw oude pas!
 • Een week voor de boek & filmbijeenkomst ontvangt u per mail een reader met achtergrondinformatie.
 • Om in te kunnen spelen op het actuele boekverfilmingsaanbod, worden de filmtitels en boeken in de loop van het seizoen vastgesteld.
 • Informatie over komende boekverfilmingen wordt zowel in de reader opgenomen, als op de website van Focus vermeld. Tijdens de bijeenkomsten wordt u ook op de hoogte gesteld.
 • Zowel aanmelding als informatieverstrekking verloopt bij voorkeur via e-mail!
 • De Boek & Filmbijeenkomsten zijn niet geplaceerd: er is een medewerker die ter plekke plaatsen toewijst.
 • De bijeenkomst start met een inleiding van circa 20 minuten door Harry Peters. Na de filmvertoning is er géén nagesprek.

F ilms in deze special