This Much I Know To Be True

This Much I Know To Be True

Andrew Dominik - GB - 2022 - 105 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik

Wegens overweldigend succes extra voorstellingen toegevoegd!

'Andrew Dominik’s documentary gets to the heart of a remarkable creative partnership.'

The Guardian

De nieuwe documentaire This Much I Know To Be True van Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Blonde), met cinematografie van Robby Ryan (The Favourite, Marriage Story), brengt de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen muzikanten Nick Cave en Warren Ellis prachtig in beeld.

Opgenomen in de lente van 2021 in London en Brighton, aan de vooravond van hun tour in het Verenigd Koninkrijk, geven de beelden kleur aan hun laatste twee studioalbums ‘Ghosteen’ (Nick Cave & the Bad Seeds) en ‘Carnage’ (Nick Cave & Warren Ellis). De film toont de eerste keer dat deze albums live worden opgevoerd en samen met achtergrondzangers en strijkkwartet brengen Cave en Ellis de nummers tot leven. Een bijzondere bijdrage komt van hun vriendin Marianne Faithfull, met wie zij in het verleden veelvuldig samenwerkten.

This Much I Know To Be True sluit mooi aan op Dominik’s eerdere film One More Time with Feeling (2016), met een hoofdrol voor de diepe, persoonlijke vriendschap tussen Nick Cave en Warren Ellis. Een glimp hiervan kon al worden opgevangen in Cave’s pseudo-documentaire 20.000 Days on Earth (2014). Deze nieuwe film geeft een belangrijk moment weer in de reis die Nick Cave en Warren Ellis afleggen. Een nieuwe optimistische fase, vastgelegd geheel in de geest van het duo.

Bekijk op IMDB