The Real Charlie Chaplin

The Real Charlie Chaplin

Peter Middleton - GB - 2021 - 114 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 9 jaar en ouder
  • angst

'Documentaire ‘The Real Charlie Chaplin’ legt mooi uit waarom Chaplin zo razend populair werd.'

Trouw

'Gripping study of a complex superstar.'

The Guardian

Decennialang was hij de beroemdste man op aarde, voor wie enorme mensenmassa’s op de been kwamen. Bij velen vooral bekend als de komiek die de iconische zwerver The Tramp op het witte doek tot leven bracht en daarmee voor altijd vereenzelvigd werd.

Hij wordt geroemd als groot filmmaker van legendarische films als The Kid, Modern Times en The Great Dictator, die nog altijd veel zeggingskracht hebben. Maar wie was de mens achter deze geniale alleskunner?

De bekroonde documentairemakers Peter Middelton & James Sinney (Notes On Blindness, 2016) maakten een veelomvattende documentaire over een van de meest getalenteerde kunstenaars van de twintigste eeuw: Charlie Chaplin (1889-1977). Aan de hand van geënsceneerde beelden, gecombineerd met recent ontdekte, authentieke audio-opnames van onder meer een interview van Chaplin met Life Magazine in 1966 en Chaplin’s persoonlijke archiefmateriaal, wordt zijn razendsnelle opkomst vanuit de sloppenwijken van Victoriaans Londen naar de hoogten van het supersterrendom in Hollywood gereconstrueerd. Tot het moment dat hij op schandalige wijze uit de gratie viel en zijn gloriejaren in een heel ander daglicht kwamen te staan.

Bekijk op IMDB