Songs of Repression

Songs of Repression

Marianne Hougen-Moraga - Denemarken - 2020 - 89 minuten - taal: Duits - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

Songs of Repression is onderdeel van het documentaire filmfestival IDFA Extended. Van 18 november tot en met 6 december zet IDFA de documentaire niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland, waaronder Focus. Bekijk hier het hele programma.

De documentairemakers van Songs of Repression ontrafelen met prachtige beelden en intieme gesprekken een gruwelijke geschiedenis.

Het Chileense Andesgebergte vormt het decor voor een op het eerste gezicht gezellig toeristisch attractiepark: Villa Baviera. Maar wie een rondleiding boekt, hoort over het schrikbewind dat ex-nazi Paul Schäfer hier in de jaren zestig voerde. Het landschap dat aan het begin van de film zo sereen overkomt, verwordt tot een naargeestige getuige van het verleden.

Songs of Repression, van de makers van The Act of Killing, onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van de gemeenschap omgaan met 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernij-achtige taferelen. Ook wordt duidelijk dat de ooit idealistische geloofsgemeenschap het terreurbewind van Pinochet steunde door politieke gevangenen te martelen, te vermoorden en in massagraven te begraven op hun enorme landgoed.

Bekijk op IMDB