Songs of Earth

Tickets:
Meer

Songs of Earth

Margreth Olin - Noorwegen - 2023 - 90 minuten - taal: Noors - ondertiteling: Nederlands
  • 9 jaar en ouder
  • angst

'Natuurfilm en familieportret, in de Noorse ‘Songs of Earth’ worden ze één.'

Trouw

'Noors 'Songs of Earth' is een oogverblindende ode aan leven in symbiose met soms wrede natuur.'

NRC

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurdocumentaire Songs of Earth. Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren.

In deze poëtische reis volgen Olin en haar 84-jarige vader Jørgen, die een jaar lang fungeert als de wijze gids van zijn dochter. Terwijl Jørgen bedreven manoeuvreert door zijn vertrouwde omgeving, deelt hij verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur.

Olin’s lens vangt niet alleen het spectaculaire panorama, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen. Het adembenemende landschap wordt bijna uitsluitend begeleid door de geluiden van de natuur, die het London Contemporary Orchestra vertaalde in melodieën. Een groots natuurspektakel, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis.

Bekijk op IMDB