Operation Mincemeat

Operation Mincemeat

John Madden - Verenigde Staten - 2022 - 128 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • geweld

'A British film to its tea-soaked core.'

Empire

'A stranger-than-fiction tale.'

The Guardian

Operation Mincemeat vertelt het bijzondere en waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd ooit: een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. De film, gebaseerd op de bestseller van Ben MacIntyre, is van de hand van de Oscar-winnende regisseur John Madden (Shakespeare in Love) en de producers van The King’s Speech.

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

De film telt een ware sterrencast, met onder meer Colin Firth, Oscarwinnaar met The King’s Speech, Emmy-winnaar Kelly Macdonald (Line of Duty, Boardwalk Empire, No Country for Old Men), Matthew Macfadyen (Succession, Pride and Prejudice), Penelope Wilton (Downton Abbey, The Best Exotic Marigold Hotel), Johnny Flynn (Beast, Emma) en Jason Isaacs (Harry Potter, Peter Pan).

Bekijk op IMDB