Nederland Onder Water

Nederland Onder Water

Arthur de Bruin - Nederland - 2022 - 60 minuten - taal: Nederlands
  • alle leeftijden

Bijzondere voorstelling van deze prachtige natuurdocumentaire, winnaar van de Natuurfilm Prijs 2022! Regisseur Arthur de Bruin geeft een korte intro en tijdens het zaalgesprek na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze molens, gemalen, polders en dijken zijn wereldberoemd bij toeristen. We zijn omgeven door water in een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. We adviseren de hele wereld over management van water. Maar wat weten we nu eigenlijk van de bewoners onder de waterspiegel?

Nog geen 30 jaar geleden was het ondenkbaar om een onderwaterfilm te maken in Nederland. In het vervuilde troebele water was niks te zien en een groot deel van ons water was levenloos. De ergste vervuiling is inmiddels achter de rug. Zeldzame bewoners keren op spectaculaire wijze terug, schoon water bruist weer van het leven. Het tij lijkt te keren voor de onderwaternatuur. Daar mogen we trots op zijn!

In deze prachtige natuurfilm zien we hoofdrolspelers die normaliter verborgen voor ons zijn, omdat ze onder water leven. We maken een ontdekkingsreis door rivieren, sloten en beken. Ontmoet verrassende onderwaterbewoners in een adembenemend mooie wereld. Kleine bewoners en grootse verhalen in een herkenbaar Nederlands decor.

*Winnaar van de Natuurfilm Prijs 2022 tijdens het internationale Greenscreen Wildlife filmfestival in Duitsland!

Arthur de Bruin: ‘Om uit 251 films uit 43 landen gekozen te worden als beste film maakt me trots. Wat een fantastische aandacht voor de Nederlandse onderwaternatuur!’

 

Bekijk op IMDB