Los delincuentes

Los delincuentes

Rodrigo Moreno - Argentinië - 2023 - 189 minuten - taal: Spaans - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder

‘Een misdaadkomedie vol onderkoelde humor en dubbele bodems.'

NRC

'Los Delincuentes blijft sowieso voortdurend iets ongrijpbaars houden, van het dubbelgangersmotief tussen beide hoofdrolspelers tot de weinig origineel ogende namen van alle personages.'

de Volkskrant

Niet stelen om rijk te worden, maar om vrij te zijn. De Argentijnse bankmedewerker Morán waagt de sprong in deze misdaadkomedie, die je drie uur lang aan je stoel gekluisterd houdt.

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij gaat de bank overvallen om hun pensioen te financieren, terwijl Román de buit moet verstoppen. Nadat Morán heeft bekend en zijn gevangenisstraf uitgezeten, komen ze weer bij elkaar, verdelen ze het geld en hoeven ze nooit meer te werken.

Het plan lijkt te lukken en terwijl Morán wordt opgepakt, verhuist de timide Román met de buit naar het platteland. Ver weg van de ontberingen van het stadsleven ondergaat hij er een ware transformatie. Maar wat is de keerzijde van zijn nieuw verworven vrijheid?