Le pot-au-feu

Tickets:
Meer

Le pot-au-feu

Trần Anh Hùng - Frankrijk - 2023 - 135 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik

Voorpremière op vrijdag 1 december in het kader van de lancering van onze nieuwe Franse menukaart! Op vrijdagavond 15 december te zien tijdens onze jubileumavond en op zondag 24 december te combineren met ons kerstfilmontbijt. Regulier te zien vanaf 7 december.

Zintuigelijke film van regisseur Trần Anh Hùng die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoit Magimel). Een ode aan de Franse keuken!

Frankrijk, 1885. Eugénie werkt al twintig jaar als chef-kok voor de beroemde fijnproever Dodin. Ze wordt beschouwd als excellent in haar vakgebied. Omdat zij en Dodin in de loop der jaren veel tijd samen in de keuken hebben doorgebracht, ontstaan er ook romantische gevoelens tussen hen. Hun gedeelde passie voor eten heeft unieke en voortreffelijke gerechten opgeleverd, die wereldwijd zelfs de meest gerenommeerde chef-koks versteld hebben doen staan. Omdat de vrijheidslievende Eugénie keer op keer Dodins huwelijksaanzoeken afwijst, besluit hij voor het eerst voor zijn geliefde te koken.

Voor Le pot-au-feu nam de Frans-Vietnamese regisseur Trần Anh Hùng (The Scent of Green Papaya) de roman ‘La vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet’ van Marcel Rouff als uitgangspunt.

Bekijk op IMDB