Openluchtcinema: Call Me By Your Name

Tickets:
Meer special Focus op het dak – openluchtcinema

Openluchtcinema: Call Me By Your Name

Luca Guadagnino - USA - 2018 - 132 minuten - taal: Engels, Italiaans, Frans - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

Te zien op het dak van Focus! Er is maar beperkt plek in onze dakzaal, dus reserveren wordt aangeraden. Bij erg slecht weer kan de voorstelling niet doorgaan. Dit wordt dan via de website uiterlijk op de dag zelf voor 10:00 gecommuniceerd. Online kaartverkoop is daarom niet mogelijk, reserveren wel.

Op het van de zomerse hitte zinderende Italiaanse platteland beleeft de zeventienjarige Elio (Oscarwaardige prachtrol van Timothée Chalamet) zijn eerste grote liefde. Object van zijn verlangen is Amerikaan Oliver (Armie Hammer). De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino (bekend van Io Sono l’Amore) baseerde zijn ontroerende film op het gelijknamige boek van André Aciman.

De 17-jarige Elio brengt, samen met zijn ouders, de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, (Armie Hammer), een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze meteen onafscheidelijk.

Call Me by Your Name is te zien geweest tijdens Sundance, Berlinale en het Melbourne Film Festival. Daarnaast is de film vertoond op het Toronto International Film Festival, het New York Film Festival en het Internationaal Film Festival van San Sebastian. Gebaseerd op het boek ‘Noem me bij jouw naam’ van André Aciman. Geregisseerd door Luca Guadagnino (A Bigger Splash, I am Love).

"'Call Me By Your Name' is een zeldzaamheid, een Italiaanse liefdesfilm die zo veel schoonheid en wijsheid herbergt, dat je zwevend de bioscoop verlaat."

Belinda van de Graaf, Trouw

"Meesterwerk Call Me By Your Name van Luca Guadagnino gaat over begeerte die nu eens geen problemen oplevert. En ja, dat zegt óók iets over onze tijd."

Floortje Smit, De Volkskrant
Bekijk op IMDB