La Dolce Vita

La Dolce Vita

Federico Fellini - Italië - 1960 - 174 + 20 (pauze) minuten - taal: Italiaans - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik

Te zien in ons programma met Italiaanse klassiekers, met prachtige 4k restauraties van Mamma Roma en La Dolce Vita en een speciale avond met diner bij La meglio gioventù. Bekijk hier het programma.

Prachtige 4k-restauratie van deze klassieker van Fellini, met Marcello Mastroianni en Anita Ekberg. Winnaar van een Oscar en de Gouden Palm!

Vanwege de lengte van de film is er halverwege de vertoning een pauze van 20 minuten.

Marcello Mastroianni speelt de door de wol geverfde, cynische sensatiejournalist Marcello, die een onverwachte passie opvat voor de zojuist in Rome gearriveerde hoogblonde voluptueuze “starlet” Sylvia (Anita Ekberg). In haar kielzog deint Marcello mee op de golven van het Romeinse jetsetleven, waar hij ontdekt dat onder de vernislaag van “het zoete leven” verveling, twijfel en chaos schuilen.

La dolce vita is een schitterend, tijdloos portret in zwart-wit van de jetset in de Italiaanse hoofdstad in de vroege jaren zestig. Fellini vond de perfecte vorm en stijl om het thema te verbeelden; Rome’s aristocratie speelt zichzelf, maar de beroemde Via Veneto, trefpunt van de internationale beau monde in de jaren zestig, werd in de studio nagebouwd.