Déjà vu? Klassiekerreeks

Déjà vu? Klassiekerreeks

Vanwege de nieuwe Coronamaatregelen staat dit programma tijdelijk ‘on hold’. Zodra we meer weten over hoe de situatie zich ontwikkelt passen we onze informatie aan!

Al jaren een begrip in Focus Filmtheater: de Déjà vu klassiekerreeks. Een prachtig programma vol hoogtepunten uit de filmgeschiedenis.

F ilms in deze special

PROGRAMMA NAJAAR 2021 

Dit najaar hebben we een zeer gevarieerd klassiekerprogramma. De films van Charlie Chaplin zijn, prachtig gerestaureerd, terug op het witte doek en we vertonen vier films van de Hongaarse meesterregisseur Béla Tarr!

Charlie Chaplin

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat Charles (alias Charlie) Chaplin werd geboren. En dat vieren we met de vertoning van zijn onvergetelijke films. Distributeur Piece of Magic brengt een aantal van zijn (gerestaureerde) films opnieuw uit in de internationale theaters, waaronder Focus!

7 jan 2022
Modern Times
In deze satire speelt Charlie Chaplin voor de laatste keer de rol van ‘The Tramp’, die gaat werken in een fabriek. De film bekritiseert het verlies aan individualiteit en mechanische monotonie door de industrialisatie. 

26 dec
The Kid
Een van de belangrijkste films uit het stomme tijdperk! Chaplin’s geliefde en iconische personage ‘The Tramp’ krijgt een sidekick: ‘The Kid’ (Jackie Coogan). Ze vormen het perfecte kruimeldiefkoppel, tot de moeder van The Kid hen op het spoor komt…

28 dec
The Great Dictator
In de eerste gesproken film van Charlie Chaplin speelt hij zowel een joodse kapper als dictator Adenoid Hynkel (een parodie op Adolf Hitler).

19 dec
A King in New York
Charlie Chaplin speelt zijn laatste hoofdrol als koning Shahdov die naar de VS vlucht als er een communistische revolutie uitbreekt in zijn geboorteland.

De Béla Tarr klassiekerreeks wordt voorlopig uitgesteld vanwege de Coronamaatregelen. Zodra er meer duidelijk is zullen wij je hierover informeren op deze pagina.

Béla Tarr

De Hongaarse regisseur Béla Tarr wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest invloedrijke filmauteurs van de afgelopen dertig jaar. Hij is meester van het betoverende lange shot en prachtig in beeld gebrachte films over menselijk lijden. Juist in deze tijd van hypersnelle beelden zorgen de trage en hypnotiserende beelden van Tarr voor de ultieme filmervaring. We vertonen vier van zijn films.