Keep an Eye Filmacademie Tour – Blok C

Keep an Eye Filmacademie Tour – Blok C

diverse makers - Nederland - 2021 - 68 minuten - taal: Nederlands

Ontdek het filmtalent van de toekomst in deze korte films van het Keep an Eye Filmacademie Festival!

We vertonen twee blokken met elk drie korte afstudeerfilms van studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie, lichting 2021. Klik hier voor blok A.

Bij de laatste film van het blok (Onbewaakt ogenblik) is er een nagesprek met regisseur Janna Grosfeld, producent Bente van der Meer en producent Dagmar Nietsch.

PROGRAMMA BLOK C

Exolvo

Leeloo Bénézra, Bas Gijzen, NL 2021, animatie, 3 min
Na een moeizame tocht door een duistere wereld komt een ridder aan bij het eindpunt van zijn reis, een mysterieuze tempel in de woestijn. Exolvo is een 3D-animatie short, in de stijl van het genre Dark Fantasy. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen Visual Effects & Immersive Media en Sound Design studenten.

Cocon

Lisette Vlassak, NL 2021, fictie, 21 min
Wanneer de puberteit losbarst bij de 14-jarige natuurfreak Sonny Kruger en hij overmand wordt door ontluikende seksuele gevoelens, begint hij zijn leuke klasgenoot Coco met andere ogen te bekijken. Het verlegen buitenbeentje weet niet wat hij moet doen om een kans te maken bij haar en begint te twijfelen aan zijn mannelijkheid. Sonny’s macho vader Bero, zijn aantrekkelijke zus Kimberly en zijn irritante klasgenoot Nigel, maken de verwarring en frustratie alleen maar erger. Toch doet Sonny, bijgestaan door zijn beste vriend Ferdi en geïnspireerd door voorbeelden uit de natuur, uiteindelijk een moedige poging om Coco voor zich te winnen. Deze film kwam tot stand in samenwerking met BNNVARA.

Man in de Kas

Sterre Slikkerveer, NL 2021, documentaire, 24’
Man in de Kas is een tragikomisch portret van een oude gerberakweker die wil stoppen met zijn werk. Zolang de gemeente zijn grond niet koopt, kan hij niet met pensioen. Tussen de schoonheid van de bloemen zit hij zijn dagen uit. Terwijl zijn kwekerij veroudert, groeit de industrie door. Deze film kwam tot stand in samenwerking met AVROTROS.

Onbewaakt Ogenblik

Janna Grosfeld, NL 2021, fictie, 20’
Na de mislukte zelfmoordpoging van de vrouw van Willem is hun relatie in een onbewaakt ogenblik voorgoed veranderd. Willem moet omgaan met de depressiviteit van Leny terwijl hij worstelt met een grote loyaliteitsbreuk die tussen hen in is komen te staan. Willem moet opnieuw de waarde en invulling van hun relatie beproeven om erachter te komen dat hij Leny moet loslaten. Deze film kwam tot stand in samenwerking met VPRO.

De volledige crewlijst en Q&A’s met de makers vind je op www.filmacademiefestival.nl.

Piclfilms van Focus Arnhem