Keep an Eye Filmacademie Tour – Blok A

Keep an Eye Filmacademie Tour – Blok A

diverse makers - Nederland - 2021 - 70 minuten - taal: Nederlands

Ontdek het filmtalent van de toekomst in deze korte films van het Keep an Eye Filmacademie Festival!

We vertonen twee blokken met elk drie korte afstudeerfilms van studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie, lichting 2021. Klik hier voor blok C.

Bij de laatste film van het blok (De dochter van de dominee) is er een nagesprek met regisseur Christine Boersma, producent Idris Bakker en producent Dagmar Nietsch.

PROGRAMMA BLOK A

The Underdogs

Tim Jung, NL 2021, documentaire, 26 min
Het Nederlandse waterpolo-mannenteam is sinds 2000 niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Rotterdam 2021 krijgt de ploeg een nieuwe kans. The Underdogs volgt Bilal, Eelco en Robin tijdens de voorbereidingen. De kans dat ze slagen is klein, dat weten ze allemaal. Maar stél je voor dat het lukt. Deze film kwam tot stand in samenwerking met BNNVARA.

De Pinpas

Thijs Bouman, NL 2021, fictie, 20 min
Wanneer de Poolse au pair Karina samen met haar oppaskinderen boodschappen wil afrekenen, merkt ze dat de moeder haar de pincode niet toevertrouwt. Er ontstaat een kleine scheur in de vertrouwensband tussen Karina en het gezin, met alle gevolgen van dien. Deze film kwam tot stand in samenwerking met Human.

Dochter van de Dominee

Christine Boersma, NL 2021, documentaire, 24 min
Filmmaker en domineesdochter Christine Boersma heeft sinds een aantal jaren sterke twijfels over het geloof waar haar ouders haar mee hebben opgevoed. Ze is zich bewust geworden van de religieuze bubbel waar ze jarenlang in leefde. In deze ego documentaire biecht Christine deze twijfels aan hen op. Deze film kwam tot stand in samenwerking met EO.

De volledige crewlijst en Q&A’s met de makers vind je op www.filmacademiefestival.nl.

Piclfilms van Focus Arnhem