In the Mood For Love

Tickets:
Meer special Déjà vu? Klassiekerreeks

In the Mood For Love

Wong Kar Wai - Hong Kong - 2000 - 98 minuten - taal: Kantonees - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

Eye brengt in de zomer van 2021 zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Focus vertoont er vijf. Bekijk het hele programma hier.

'...aan mijn stoel genageld... Zo veel schoonheid. Zo veel melancholie... behoort tot de mooiste liefdesfilms ooit gemaakt...'

Trouw

'...ultraromantisch... sensueel, puur en intrigerend...'

VPRO Cinema

Deze liefdeswals met fotografie van Wong Kar Wai’s favoriete cameraman Christopher Doyle, geldt nog steeds als een onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit.

De fotografie van Christopher Doyle, het spel en de muziek laten je in een ritmisch vloeiend geheel getuige worden van diepe, onuitsprekelijke gevoelens. De onzichtbare dans wordt uitgevoerd door meneer Chow (Tony Leung) en mevrouw Chan (Maggie Cheung), toevallig elkaars buren in een appartementengebouw in het Hongkong van 1962. Hun echtgenoten blijken een affaire te hebben, de twee vinden excuses om elkaar te troosten, de liefde fakkelt omhoog maar de gevoelens die daarbij horen worden in het gareel gehouden.

In the Mood for Love was in Cannes onderdeel van de Gouden Palm-competitie, kreeg een speciale prijs voor cinematografie en montage en Tony Leung won de Best Actor Award. De stijlvolle aankleding, het smetteloze voorkomen van Tony Leung en de schoonheid van Maggie Cheung, die beiden zeer sterk acteren, maakten de film tot een monument van esthetisch genot. Dat geldt ook voor de soundtrack, waarop crooner Nat King Cole te horen is.

'...de ultieme liefdesfilm, het beste bewijs dat de grootste liefdes zich vooral tussen hoofd en hart afspelen... Wie niet al verliefd was wordt het wel...'

De Filmkrant
Bekijk op IMDB