Focus op het dak

Focus op het dak

Wist je dat Focus een unieke openluchtzaal heeft op het dak? In de zomer (en soms zelfs in de winter) kun je hier tot laat in de avond genieten van een divers programma vol muziekfilms, klassiekers, festivalfavorieten en veelbelovende voorpremières.

F ilms in deze special

Is het nog een beetje fris? Geen probleem. We verwarmen de stoelen met onze Sit & Heat kussentjes.

PROGRAMMA 

Wegens stralende weersvoorspellingen gaan we op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 mei weer het dak op!

wo 18 mei | 22:00 uur – Navalny
Staande ovaties op alle festivals! De ijzingwekkende documentaire Navalny volgt de voormalig Russische oppositieleider Aleksej Navalny in de nasleep van zijn vergiftiging in augustus 2020, terwijl hij agressief probeert te bewijzen wie er achter zijn moordaanslag zit. Huiveringwekkend, hilarisch en meeslepend als de beste spionage-thriller, bloedserieus in zijn strijd tegen het autoritaire regime. 

do 19 mei | 22:00 uur – Ali & Ava
In deze romantische, energieke film vinden Ali en Ava elkaar. Totaal verschillend in achtergrond en ‘bagage’, maar met een gedeelde liefde voor muziek (al lopen de muzieksmaken nogal uiteen) en een enorme klik die niet te negeren valt. Met deze deels geïmproviseerde film geeft regisseur Clio Barnard (The Selfish Giant, Dark River) het klassieke kitchen-sinkrealisme een moderne make-over. Mét erg fijne soundtrack! ‘Een van de meest ontwapenende filmverliefdheden van het jaar.’ NRC ****

GECANCELD! – vr 20 mei | 22:00 uur – Little Miss Sunshine
Omdat de weersvoorspelling voor vrijdag toch niet zo stralend is, hebben we besloten deze voorstelling te cancelen. Deze heerlijke Amerikaanse tragikomedie en roadmovie over de avonturen van de ontwapenende familie Hoover gaan we in de zomervakantie op herhaling sturen! Houd ons zomerprogramma in de gaten.

DE SPELREGELS

  • Trek voldoende laagjes kleding aan en neem eventueel een eigen dekentje mee, zodat je er warm bij zit. Als fijn, warm extraatje is een deel van de stoelen uitgerust met een Sit & Heat kussentje voor de frisse avonden.
  • Koop je kaartjes online.
  • De dakzaal biedt plaats aan 50 personen.
  • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang binnen.
  • Drankjes voor bij de film kun je halen bij de bar in Focus | Eten + Drinken.
  • De films worden zonder pauze vertoond.

ONLINE TICKETS KOPEN
Er is maar beperkt plek in de dakzaal, dus we raden aan om op tijd online tickets te kopen (reserveren is niet mogelijk, alleen online verkoop).

'Eventjes leek het alsof ik op vakantie was... bijzondere ervaring!'

Sabine - bezoeker Focus op het dak