Go Short 2023: European Audience Favorites

Go Short 2023: European Audience Favorites

Diverse regisseurs - 2023 - 90 minuten - ondertiteling: Engels

Dit filmprogramma is onderdeel van Go Short Arnhem 2023, hét festival voor de korte film van 8 t/m 10 september in Arnhem. Bekijk het hele festivalprogramma.

Sinds 2019 organiseren 9 emblematische Europese festivals de European Short Film Audience Award (ESFAA): een selectie van de allerbeste Europese korte films van het afgelopen jaar die door de partnerfestivals worden bekroond met een nationale publieksprijs en op tournee gaan om de titel van favoriete korte film van het Europese publiek in de wacht te slepen. Tijdens Go Short Arnhem kun je de vier bestbeoordeelde films zien, waaronder de winnaar van de European Short Film Audience Award 2022-23!

[ENG] A selection of the very best European short films of last year awarded with a national audience award at prominent short film festivals.

Sprötch / Squish
Xavier Seron | België 2020 | 20 min
Flo moet voor haar werk naar Marrakech. Tom moet dus voor Sam zorgen, hun zoontje van 5. Flo heeft een lijst met taken voor hem achtergelaten die hij tijdens zijn afwezigheid moet uitvoeren. Dit blijkt moeilijker dan verwacht.

The Lone Wolf
Filipe Melo | Portugal 2021 | 23 min
Op een avond in de late night show van Viva FM krijgt gastheer Vitor Lobo een telefoontje van een oude vriend.

My Uncle Tudor
Olga Lucovnicova | Portugal, Hongarije, België 2020 | 20 min
Na 20 jaar stilte reist de filmmaakster terug naar het huis van haar overgrootouders, waar ze schadelijke gebeurtenissen meemaakte die voor altijd een diepe indruk op haar geheugen achterlieten. Haar pogingen om het verleden te overwinnen confronteren haar met de langverwachte familiebijeenkomst.

Bye Bye
Amelie Bonin | Frankrijk 2021 | 24 min
Met zijn diploma op zak verlaat Julien zijn geboorteland Normandië om een groter leven op te bouwen in Parijs, zijn herinneringen achterlatend. En dan, op een dag, moet je terugkomen, en die dag springen zijn herinneringen in zijn gezicht.

Trigger warning: kindermisbruik / child abuse