31 oktober 2022

Ultrakort

Vanaf 10 november start de nieuwe lichting Ultrakort: een serie van drie ultrakorte (2 minuten) animatiefilms van Nederlandse bodem, te zien als voorfilm bij een aantal geselecteerde titels! Met dit keer:

Vanaf 10 november: Fly (Patty Stenger) bij The Son
De dochter van Margot bepaalt wat het beste is voor haar oude moeder. Tot Margot zelf de regie over haar leven terugpakt. Sterven gaat ze toch, dan liever met liefde en lol.

Vanaf 15 december: Dog Days (George Hampshire) bij Triangle of Sadness
Een jonge man klampt zich vast aan het laatst overgebleven stukje van zijn relatie: de teckel van zijn ex. Zijn onvermogen om los te laten lijkt de perfecte oplossing voor zijn liefdesverdriet, ook al zorgt het tot chaos in de stad. Helaas is zijn geluk van korte duur, want hoe langer hij zich aan de teckel vastklampt, hoe meer hij van de wereld vervreemd raakt.

Vanaf 26 januari: Stilleven met vrouw, thee en brief (Tess Martin) bij The Banshees of Inisherin
Een portret van een vrouw in twee fasen van haar leven.

OVER ULTRAKORT

Ultrakort is de competitie voor korte animatiefilms waarbij filmmakers de mogelijkheid krijgen hun film – met een ultrakorte speelduur van maximaal twee minuten – aan een groot publiek te tonen. Het is het derde jaar dat het Filmfonds hiervoor samenwerkt met de bij het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO) aangesloten filmtheaters en Vue. Met deze partners is niet alleen het aanbod, maar ook het bereik van Nederlands animatietalent verbreed en vernieuwd. Tijdens afgelopen Nederlands Film Festival zijn de vijf Ultrakorte animatiefilms bekendgemaakt. Deze worden vanaf het najaar 2022 door de NFO filmtheaters, Vue en Picl vertoond als voorfilm bij grote bioscoopfilms.