28 november 2019

Nieuwe directeur: Ralph Dassen

Ralph Dassen is per 1 januari 2020 de nieuwe directeur van Focus Filmtheater en Focus | Eten + Drinken.

Ralph Dassen was zakelijk directeur voor het Tassenmuseum in Amsterdam. Onder zijn leiding kreeg het museum mondiale erkenning als één van de beste modemusea ter wereld. Gedurende zijn carrière heeft Dassen zich gespecialiseerd op diverse vlakken binnen de culturele sector en de gastronomie. Zo werkte hij lange tijd in de wijnsector, is hij jarenlang mede-eigenaar geweest van meerdere restaurants en kwam hij vervolgens terecht in de museumwereld.

Dassens ruime ervaring in en kennis van zowel cultuur als horeca, zijn talent om te verbinden, zakelijk inzicht en het warme hart dat hij kunst en cultuur toedraagt, vormen volgens het bestuur van Focus de ideale combinatie voor de functie van directeur van Focus Filmtheater. De medewerkers en vrijwilligers kijken uit naar zijn komst en ook Dassen heeft zin in deze nieuwe uitdaging: “Vanaf de eerste keer dat ik het indrukwekkende gebouw aan het Audrey Hepburnplein binnenstapte, voelde ik me er gelijk thuis. Niet alleen door de ontvangst van de vrijwilligers en de medewerkers, maar zeker ook door de lekkere cappuccino die geserveerd werd in het restaurant en de film die ik met mijn gezin bezocht. Het warme welkom heeft absoluut bijgedragen aan mijn keuze voor deze functie.”

Focus Filmtheater is inmiddels ruim een jaar gehuisvest in het nieuwe pand aan het Audrey Hepburnplein te Arnhem. In het eerste jaar bekeken al ruim 137.000 bezoekers een film in het Arnhemse filmtheater, maar liefst 40% meer dan waar rekening mee was gehouden. De komende jaren zal dit onder leiding van Dassen verder uitgebouwd worden. Met vijf filmzalen, een openluchtzaal op het dak en een eigentijds café-restaurant biedt het nieuwe pand veel mogelijkheden voor een veelzijdige programmering en een divers publiek.

Dassen: “Ik kijk ernaar uit om met het team van bevlogen medewerkers en vrijwilligers te gaan werken en verder te bouwen aan Focus Filmtheater. Een culturele plek die van grote waarde is voor de inwoners van Arnhem en omgeving, waar zichtbaar veel mensen zich thuis voelen. De centrale plek die Focus heeft in de stad – letterlijk en figuurlijk – moet blijven en kan nog verder groeien. Aan deze maatschappelijke relevantie wil ik samen met de medewerkers en vrijwilligers van Focus verder werken.”