18 september 2020

Focus wint publieksprijs

18-09-2020

Leuk nieuws! Ons gebouw (ontwerp DP6 architecten) heeft de publieksprijs gewonnen van de Heuvelinkprijs 2020. Dit is zojuist bekend gemaakt door Casa Arnhem. Bedankt voor je stem!

Deze tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor het beste nieuwbouwproject wordt georganiseerd door Architectuurcentrum CASA. Er wordt telkens zowel een vak- als publieksprijs uitgereikt. De vakjury bestond dit jaar uit Jan Nauta, Jeroen van Schooten en Philomene van der Vliet. Voor de publieksprijs kon iedereen zijn of haar stem uitbrengen op de website van CASA Arnhem.

Bekijk hier nog eens alle zeven finalisten en de uitslag van de prijs:

‘Nieuwe Torensteeg’

Het betrokken architectenbureau DP6 architectuurstudio, bracht in hun ontwerp voor Focus Arnhem de historische Torensteeg op het Audrey Hepburnplein als structurerend element terug in het nieuwe gebouw van Focus. Deze ‘Nieuwe Torensteeg’, die ons filmtheater als het ware in tweeën knipt, zorgt ervoor dat het zicht op de Eusebius behouden blijft. Ook in het gebouw zelf speelt het zicht op de toren een belangrijke rol; vanaf de grote publiekstrap die naar de zalen leidt is de toren door het glasdak voortdurend zichtbaar.

Metselpatronen

De gevel van het Focus Filmtheater bestaat uit een dubbelhoge transparante plint met daarboven rijk gedetailleerd metselwerk. Hiermee wordt aansluiting gezocht met elementen die voorkomen in de Arnhemse binnenstad zoals metselwerkpatronen uit de wederopbouwarchitectuur.