Yuni

Ook online te zien op:

Yuni

Kamila Andini - Indonesië - 2021 - 95 minuten - taal: Indonesisch - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

'In het tedere Yuni leiden niet alle wegen naar het huwelijk.'

Trouw

'Eenvoudig verteld en helder als glas.'

de Volkskrant

Het coming-of-age-verhaal van de slimme Yuni (Arawinda Kirana). Zoals de meeste meisjes van haar leeftijd, heeft ze geen idee van de realiteit van het vrouw zijn. Twee dingen weet ze wel: ze wil naar de universiteit en ze houdt van paars.

Om haar eerste doel te bereiken, moet ze vrijgezel blijven en snel haar cijfer voor Indonesische literatuur opfrissen. Die twee vereisten worden echter gecompliceerd wanneer er huwelijksaanzoeken beginnen binnen te druppelen. Terwijl ze ze afwijst, omdat ze haar dromen in de weg staan, heeft ze met haar vriendinnen gesprekken over seks en huwelijk. Kunnen vrouwen echt masturberen? Is dat meisje zwanger door verkrachting? Ben je nog maagd? De starre verwachtingen van het dorp achtervolgen Yuni. Een oude mythe zegt namelijk dat een vrouw die drie keer een huwelijksaanzoek afwijst, nooit meer zal trouwen.

Nieuwkomer Arawinda Kirana levert in dit debuut een fantastische acteerprestatie. Ze toont Yuni’s ongemakkelijke elegantie en portretteert een personage dat zowel aarzelend als zeker is over hetgeen ze verlangt van haar toekomst.

Bekijk op IMDB