Wolfwalkers (NL) (8+)

Tickets:
Meer

Wolfwalkers (NL) (8+)

Tomm Moore - Ierland, Luxemburg, Frankrijk, VS - 2020 - 100 minuten - taal: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst
  • geweld

'Verrassend, ontroerend en opmerkelijk gestileerd.'

NRC

'Elke lijn, kras en kleurtoets is even verrukkelijk.'

De Volkskrant

Na hun prachtige, aangrijpende animatiefilm Lied van de zee keren Tomm Moore en Ross Stewart terug naar hun Keltische roots met een hartverwarmend verhaal over vriendschap, mythes en de natuur.

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Ze kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben.

Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld. Wolfwalkers vertelt een spannend en adembenemend avontuur, vol van magie, voor jong en oud. De film wordt sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen en gezien als dé grote kanshebber voor de Oscars!

'Een voortreffelijk animatiemeesterwerk.'

The Guardian
Bekijk op IMDB