Wheel of Fortune and Fantasy

Tickets:
Meer

Wheel of Fortune and Fantasy

Ryûsuke Hamaguchi - Japan - 2021 - 121 minuten - taal: Japans - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

'Intrigeert, prikkelt en windt op.'

NRC

'Het plezier zit hem in de details waarmee Hamaguchi ieder personage tot leven brengt.’

de Volkskrant

Een onverwachte driehoeksverhouding, een poging tot flirten die verkeerd afloopt en een misverstand dat leidt tot een bijzondere ontmoeting. Wheel of Fortune and Fantasy volgt drie vrouwen die voor een bepalende keuze in hun leven staan.

Het is de nieuwe film van Ryûsuke Hamaguchi (Drive My Car), winnaar van de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn. Drive My Car (2021) werd dit jaar bekroond met de Oscar voor Best International Film. Ryusuke Hamaguchi is dé rijzende ster van de hedendaagse Japanse cinema. In het eveneens uit 2021 stammende drieluik Wheel of Fortune and Fantasy stapt hij zelfverzekerd in de traditie van de nouvelle vague en draait hij driemaal aan het ‘rad van fortuin en fantasie’.

In de eerste episode beseft een jonge vrouw dat de nieuwe minnaar over wie haar vriendin zo enthousiast vertelt, haar eigen ex is. In de tweede episode zet een gefrustreerde student met hulp van een medestudente een val op voor een docent, met onverwachte gevolgen. In de derde menen twee vrouwen elkaar te herkennen als schoolvriendinnen, een misverstand dat desondanks leidt tot intieme bekentenissen van beide kanten.

Met een speelduur van ‘maar’ 120 minuten behoort het drieluik tot de kortere films van de Japanse regisseur. Toch is ook dit weer een typische Hamaguchi. Dialoogrijk, ingetogen van stijl, empathisch observerend. En over de hele linie bezet met sterke en intrigerende vrouwenrollen.

'Hamaguchi toont zich een meesterlijke, subtiele en speelse verteller.’

VPRO Cinema

‘Indrukwekkend drieluik over de liefde en het lot. Hamaguchi getuigt zich een meesterlijke chroniqueur.’

Trouw
Bekijk op IMDB