Un métier sérieux

Tickets:
Meer
Ook online te zien op:

Un métier sérieux

Thomas Lilti - Frankrijk - 2023 - 101 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • 9 jaar en ouder
  • angst

‘Un métier sérieux’ is een hartverwarmende hommage aan de veerkrachtige leraar.'

Trouw

Realistisch en humoristisch Frans drama over de vele uitdagingen van het leraarschap. Met een Franse topcast, waaronder François Cluzet en Adèle Exarchopoulos.

Doctoraalstudent Benjamin heeft geld nodig om zijn studie te betalen en gaat aan de slag als wiskundeleraar. De middelbare school waarop hij les gaat geven staat in een achterstandswijk en de onervaren Benjamin ontdekt al snel dat zijn baan veeleisender is dan hij zich had voorgesteld. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega’s hem niet in de kou staan… Het sublieme spel van Franse topacteurs als François Cluzet (Intouchables), Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle) en Vincent Lacoste geven de film een onweerstaanbare charme.

Voorstelling met nagesprek – Patricia Veldhuis

Op zondag 14 april om 19:00 uur is er na de voorstelling een zaalgesprek met Patricia Veldhuis, hoofdredacteur van NRC en auteur van het boek ‘Wie wil er voor de klas?’. Veldhuis signaleert dat het docentschap prachtig en zwaar is, en het lerarentekort alarmerend. Wat moet er gebeuren om dat tekort tegen te gaan? Patricia Veldhuis, die woonachtig is in Arnhem schreef jaren over onderwijs. (foto Frank Ruiter)

Ze deed zelfs praktische ervaring op als speciale stagiaire in het onderwijs. Ze liep mee op de Witte Vlinder (primair onderwijs) en gaf les op Het Rhedens in Rozendaal (voortgezet onderwijs). Daarover schreef ze het boek ‘Wie wil er voor de klas? Wat er misgaat in het onderwijs en hoe het beter kan’. Veldhuis werd drie keer genomineerd voor de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek.

Bekijk op IMDB