There is no Evil

There is no Evil

Mohammad Rasoulof - Iran - 2021 - 151 minuten - taal: Perzisch - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • geweld

In deze mozaïekfilm vertelt regisseur Rasoulof het verhaal vier verschillende personages, die zich allemaal gevangen voelen door het autoritaire regime in Iran. Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn!

Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend heengaat. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan het niet opbrengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad wil zijn geliefde ten huwelijk vragen maar zit met een dilemma en Bharam, een verbannen arts, besluit om het geheim van zijn leven te onthullen…

‘Propaganda tegen de regering’, was het oordeel toen Mohammad Rasoulof’s film A Man of Integrity in 2017 werd gedraaid in Cannes. Dit kritische drama over een eerlijke man in een oneerlijke samenleving leverde hem in zijn thuisland een filmverbod en een gevangenisstraf op. Dit weerhield Rasoulof er (gelukkig) niet van om met There Is No Evil opnieuw een bijzonder scherp portret te maken van het Iraanse regime, waar de doodstraf nog steeds bestaat en mensen moeten strijden voor hun vrijheid.

Bekijk op IMDB